Beyaz Saray'dan Netanyahu'nun "Lübnan yeni bir Gazze olabilir" sözlerine tepki: Bunu istemiyoruz

Beyaz Saray'dan Netanyahu'nun "Lübnan yeni bir Gazze olabilir" sözlerine tepki: Bunu istemiyoruz

Beyaz Saray, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Lübnan yeni bir Gazze olabilir" açıklamalarına yanıt vererek, "Lübnan'ın yeni bir Gazze olduğunu görmek istemiyoruz" sözleriyle bu durumu istemediklerini ifade etti.

ABD, Lübnan'ın çatışmaların merkezine dönüşmemesi için uluslararası işbirliğinin gerekliliğine vurgu yaptı. Yetkililer, bölgedeki gerilimlerin tırmanmasının yalnızca yerel değil, küresel güvenliği de tehdit edeceğini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın brifinginde işgalci İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin güncel durumu değerlendirdi.

"LÜBNAN'IN YENİ BİR GAZZE OLDUĞUNU GÖRMEK İSTEMİYORUZ"

Sözcü Jean-Pierre, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "Lübnan'ın Gazze gibi olabileceğine" ilişkin tehdit içeren açıklamasına katılmadıklarını kaydederek, "Bu soru ile ilgili çok açık konuşacağım, Lübnan'ın bir başka Gazze'ye dönüşeceğini göremeyiz ve görmeyeceğiz. Bu, görmek istediğimiz şey değil." dedi.

Gazze ve Lübnan'daki acıların giderek arttığını ve tam da bu sebeple ateşkesin öneminin bir kez daha altını çizdiklerini söyleyen Jean-Pierre, bölgede ateşkes için çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN