Zeytinyağı bu besinle tüketildiğinde faydasını ikiye katlıyor! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, az bilinen faydalarını sıraladı

Zeytinyağı bu besinle tüketildiğinde faydasını ikiye katlıyor! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, az bilinen faydalarını sıraladı

Uzmanların tüketilmesini önerdiği zeytinyağının, insan sağlığa pek çok faydası bulunuyor. "Zeytinyağına ilaç gözüyle bakın" diyen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, zeytinyağı tüketmenin az bilinen yararlarını sıraladı. İşte, zeytinyağının faydaları...

İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, 'sofraların kraliçesi' olarak adlandırdığı zeytinyağının sağlık özelliğinin yalnızca Omega 9 ile sınırlı olmadığını belirterek, "Zeytinyağının polifenol gücü de son derece önemli bir sağlık ayrıntısı" bilgisini paylaştı.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet'teki yazısında, "Bir yemek kaşığı erken hasat soğuk sıkım zeytinyağındaki oleocanthalın kanınızı inceltme -pıhtılaşmayı önleme- kapasitesi bir bebek aspirinine eşittir" bilgisini paylaşarak, "Oleuropein neredeyse romatizma ilaçlarına eşit kapasitede güçlü bir ağrı kesici ve iltihap baskılayıcıdır. Hidroksitirosol ise bu marifetlerin çoğunu birlikte taşır" dedi.

ZEYTİNYAĞININ SAĞLIĞA FAYDALARI NELER?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yazısında, "Kalitelibir zeytinyağı damlası bağırsaklarınıza ulaştığında dost bakteriler probiyotikleriniz zeytinyağı polifenollerini antiinflamatuar/iltihap baskılayıcı ve yok edicisi ilaçlara/doğal kimyasallara dönüştürür" sözlerinin altını çizererek, "Eğer bir ızgara et parçasını zeytinyağlı bir başka öğünle birlikte bağırsaklarınıza yollamışsanız zeytinyağı polifenolleri o etten damarlarınıza zarar verebilen TMAO isimli toksik kimyasalın üretimini azaltır. Neticede zeytinyağı sayesinde kalp damarlarınızı da korumaya almış olursunuz" ifadelerini kullandı.

ZEYTİNYAĞI NEYLE TÜKETİLİRSE DAHA FAYDALI OLUR?

Zeytinyağını tüketirken limon kullanmanın sağlığa sunduğu yararlara da değinen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Eğer zeytinyağının polifenol zenginliğinden daha çok yararlanmak istiyorsanız sofranızdaki 1-2 kaşık soğuk sıkım erken hasat zeytinyağının üzerine 1-2 çay kaşığı kadar taze sıkılmış limon suyu eklemenizde fayda var. Limon suyu o yağdaki polifenollerden faydalanma ihtimalini ikiye üçe katlayabiliyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN