Yeni sezonun ilk günlerinde palamut bolluğu: Fiyatlar yarı yarıya düştü

Yeni sezonun ilk günlerinde palamut bolluğu: Fiyatlar yarı yarıya düştü

Türkiye’de av yasağının sona ermesiyle balıkçılar denize açıldı, tezgahlar palamutla doldu. Palamut fiyatları geçtiğimiz yıla oranla yarı yarıya düşerken balıkçılar bu sezonun bol ve bereketli geçeceğini müjdeledi.

Türkiye’de 15 Nisan’da başlayan balık av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar 1 Eylül itibarıyla "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı. Yeni sezonun başlamasıyla birlikte tezgahlar balıkla dolup taşarken, özellikle palamut fiyatlarındaki düşüş dikkat çekti. Palamutların tane fiyatı yaklaşık 100 liradan tezgahlardaki yerini aldı.

9962894.jpg

TRABZON'DA PALAMUT 75 TL

Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki balık pazarında palamudun tanesi 40 ile 75 lira arasında satılırken, balıkçılar bu sezon palamudun bol olacağını ve vatandaşların uygun fiyatlarla balık yiyebileceğini belirtti.

Tezgahlarda mezgidin kilogramı 100, istavritin 75, deniz somonun tanesi 175, levreğin kilosu 250 liradan satılıyor.

9962897.jpg

'BU FİYATTAN YUKARI ÇIKMAZ'

Balıkçılardan Gökmen Aydın, "Hava sıcak olduğu için balık dipte. Soğuması lazım ki balık yukarılara gelsin. Palamudun tanesi 75 lira. En ucuz gıda maddesi balık. Fiyatlar normal. İlla ki fiyatlar da düşer. Geçmiş sezonda palamudun tanesi 150-200 lirayken şu an 75 lira. Bu fiyattan yukarı daha çıkmaz ve vatandaşlarımız normal fiyattan yer." diye konuştu.

9962896.jpg

'PALAMUDUN BU SEZON BOL VE BEREKETLİ GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ'

Mehmet Örseloğlu ise bol ve bereketli bir sezon beklediklerini kaydederek, "Sezonun ikinci günündeyiz. Palamudun bu sezon bol ve bereketli geçmesini bekliyoruz. Fiyatlar da gayet uygun, vatandaşlarımız da gönül rahatlığıyla palamutlarını alıyor. Sezon açılmadan önce fiyatları 150 liraydı. 1 Eylül'den itibaren fiyatlar gayet uygun 40 ile 75 lira arası değişiyor. Fiyatları düşmez ama ilerleyen süreçte gramajı artarken fiyatları sabit kalır." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan vatandaşların da balık fiyatlarındaki düşüşle birlikte balıkçı tezgahlarına ilgi gösterdikleri görüldü.

9962966.jpg

BALIKESİR'DE FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali’nde de benzer bir manzara yaşandı. Yeni sezonun ilk günlerinde palamut fiyatları 200-250 TL’den 100 TL’ye kadar geriledi. Balıkçılar, bu sezon palamudun bol olacağını ve fiyatların daha da düşebileceğini ifade ediyor.

9962967.jpg

'BU YIL BALIK BOLLUĞU YAŞAYACAĞIZ'

Balıkçı Metin Çokgezenler, "1 Eylül itibariyle denizlerdeki av yasağının kalkmasıyla beraber balık tezgahlarında palamut bollaşmaya başladı. 600 gramlık palamudun tanesini 100 liradan satıyoruz. Palamut ile sardalyanın kilogram fiyatı 75-100 lira arasındadır. İstavrit ise 150 liradan alıcılarını bekliyor. Bu sene bol miktarda palamut yiyeceğiz gibi duruyor. Marmara ve Karadeniz’de mükemmel bir palamut akını görünüyor. Bu yıl balık bolluğu yaşayacağız. bol miktarda balık geliyor ve halkımızı balık yemeğe davet ediyorum." dedi.

9962968-001.jpg

'EFSANE BİR SEZON YAŞIYORUZ'

Balıkçı Ali Çakıroğlu ise, "2024-2025 balık sezonu tüm ülkemize hayırlı olsun. Bu sene efsane bir sezon yaşıyoruz. Denizlerimizdeki işaret balığın bolluğunu gösteriyor. Karadeniz’de bol miktarda palamut yakalanıyor. Karadeniz’de ki palamut bolluğu Türkiye’nin her yerine yayılıyor. Daha düne kadar levrek, çipura tane fiyatı 250 lira iken 200 lira, palamut tane 100 lira. Denizlerimiz aynı zamanda soğumasıyla da bolluk ve bereketlilik bekliyoruz. Bununla birlikte tezgahlarımıza hamsi istavritte gelmektedir. Şu an itibariyle mevsim balığımız sardalya ve palamuttur. Halkımızı palamut yemeğe davet ediyorum ve bol protein ve omega 3 deposu balığı bol bol tüketin." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN