Yakalanma görüntüleri ortaya çıktı: Eylem Tok'un imaj değişikliği fayda etmedi

Tutukluluk halleri devam eden Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un ABD'de yakalanma anlarına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Polisin vücut kamerasına yansıyan görüntülerde Tok'un tanınmamak için imaj değiştirmesi dikkat çekti.

İstanbul'da 1 Mart'ta ehliyetsiz kullandığı otomobiliyle Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur'un, annesi Eylem Tok'un yardımıyla önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmasının ardından başlatılan yargı süreci devam ediyor. Tok, Türkiye'ye iade davasının ikinci duruşması için bugün ABD'nin Massachusetts eyaletinin Boston şehrinde hakim karşısına çıkacak.

eylem-tok-ve-timur-cihantimur.jpg

EYLEM TOK'UN DURUŞMASI ERTELENDİ

Eylem Tok, 14 Haziran'da tutuklanmasının ardından ilk olarak 18 Haziran'da mahkemeye çıkarılmıştı. Hakim Donald L. Cabell, Tok’un "Suçluyu koruma" suçundan Türkiye'ye iade edilmesi talebiyle ilgili davasını 27 Haziran’a ertelemiş, tarafların detaylı savunma hazırlamalarına hükmetmişti.

Tutukluluk hali devam eden Tok'un duruşması 1 Temmuz'a ertelendi.

eylem-tok-ve-timur-cihantimurun-abdde-yakalanma-ani-2.jpg

2 MİLYONLUK KEFALETE SAVCIDAN RET

CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy'un haberine göre; Timur Cihantimur da annesi gibi tutuklu yargılanıyor. Avukatları, tutulduğu Manson Gençlik Enstitüsü ıslahevinin şartlarından şikayetçi olduklarını belirterek, müvekkillerinin kötü muamele gördüğünü, kendisine tuvalet temizlettirildiğini ve cildi için gerekli ilaçları kullanamadığını öne sürerek bir adres gösterip orada kalabileceğini ifade etmişti.

Cihantimur’un 2 milyon dolar kefaletle serbest kalması talebine ise Savcı Kristen A. Kearney itiraz etti. Savcı, Cihantimur'un elektronik kelepçe ile izlenmesinin mümkün olmadığını ve kefaletin yeniden kaçma tehlikesini azaltmayacağını savundu.

Cihantimur'un tutukluluk hali devam ediyor.

eylem-tok-ve-timur-cihantimurun-abdde-yakalanma-ani.jpg

YAKALANMA ANI ORTAYA ÇIKTI

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un 14 Haziran'da Boston polisi tarafından yakalandıkları ana ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Polisin vücut kamerasına yansıyan görüntülerde, Tok ile oğlu lüks bir araçta yakalandı. Ayrıca, Tok'un tanınmamak için uzun ve siyah saçlarını kestirip sarıya boyatması dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN