Tapu sahipleri elini çabuk tutsun: Bu işlemi yatırmayana 3 bin 500 lira ceza

Tapu sahipleri elini çabuk tutsun: Bu işlemi yatırmayana 3 bin 500 lira ceza

Resmi Gazete’de Yayımlanan Yeni Düzenleme ile Taşınmaz Beyanlarını Zamanında Yapmayan Tapu Sahiplerine 3.500 TL Ceza Uygulanacak

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, taşınmaz beyanlarını zamanında yapmayan tapu sahiplerine ciddi para cezaları uygulanacak. Yeni düzenlemeyle birlikte, bu cezalar 3.500 TL olarak belirlenmiş durumda. Önceki dönemde 95 TL olan ceza miktarının bu denli artırılması, tapu sahiplerini beyannamelerini zamanında yapmaya zorlayacak. Uzmanlar, yüksek cezalardan kaçınmak için tapu sahiplerinin beyannamelerini zamanında sunmaları gerektiğini vurguluyor.

Yeni düzenlemeyle, tapu sahiplerine yönelik önemli bir yükümlülük getirildi. Taşınmaz beyanlarını zamanında yapmayanlara 3.500 TL ceza uygulanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan bu karar, tapu sahiplerini doğrudan etkiliyor. Önceki uygulamada 95 TL olan ceza miktarının, yeni düzenlemeyle 3.500 TL’ye yükseltildiği açıklandı. Uzmanlar, tapu sahiplerinin cezalardan kaçınmak için beyannamelerini zamanında bildirmelerini öneriyor.

CEZA MİKTARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, “Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” çerçevesinde yapılan değişiklikle, taşınmaz beyannamesinin ilgili belediyelere veya kurumlara bildirilmemesi durumunda uygulanan ceza miktarı artırıldı. Önceki uygulamada, bu beyannameleri vermeyenlere 95 TL ceza kesilirken, artık bu miktar 3.500 TL’ye yükseltildi.

Bu ceza, tapudaki her hak sahibi için, beyannamenin her yıl verilmemesi durumunda katlanarak uygulanacak. Bu sebeple, beyannamesini zamanında vermeyen tapu sahipleri oldukça yüksek ceza ödemek durumunda kalabilecek. Uzmanlar, tapu beyannamesini henüz vermemiş olanların, ilgili belediyelere ve kurumlara hızla başvurarak beyannamelerini sunmaları gerektiğini vurguluyor.

HİSSELİ TAPULARDA ÖNEMLİ DETAYLAR

Hisseli tapuların satışında önemli bir ayrıntı da dikkat çekiyor. Bir hisse payının satışı gerçekleştirilirken, diğer ortakların önalım hakkı bulunduğu biliniyor. Öncelikli alım hakkı kullanılmadan yapılan satışlar iptal edilebiliyor, bu da hissedarların güvenliğini sağlıyor. Ancak, icra yoluyla gerçekleştirilen satışlarda bu hak geçersiz sayılıyor. Yani, bir hisse borç nedeniyle icra yoluyla satışa çıkarıldığında, önalım hakkı ortadan kalkıyor ve üçüncü kişiler bu hisse payını satın alabiliyor.

Bu yeni düzenlemeler, tapu sahiplerinin dikkatli olmasını ve yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesini gerektiriyor. Aksi takdirde, yüksek para cezaları ve mülkiyet haklarıyla ilgili sorunlar yaşanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN