Ameliyattaki hastanın kafatası kemikleri hastanede kayboldu! Dev tazminat davası açtılar

Ameliyattaki hastanın kafatası kemikleri hastanede kayboldu! Dev tazminat davası açtılar

Beyin kanaması nedeniyle ameliyat olan bir adamın geçici olarak çıkarılan kafatası kemikleri kayboldu. Kalıcı sağlık sorunları yaşayan adam, ameliyatı geçirdiği hastaneye dava açtı. İşte detaylar...

ABD'nin Georgia eyaletinin Atlanta kentindeki Emory Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ameliyatı geçiren Fernando Cluster, geçici olarak çıkarılan kafatası kemiklerinin bulunamaması nedeniyle dava açtı. Dava dilekçesinde, Fernando Cluster'ın sentetik bir kafatası implantı taktırmak zorunda kaldığı, toplamda 146 bin 800 dolardan fazla harcama yaptığı ve bu süreçte enfeksiyon da kaptığı belirtildi.

Odatv'de yer alan habere göre, Fernando Cluster, 2022 Eylül ayında intraserebral kanama (beyin kanaması) nedeniyle hastaneye kaldırıldı. İlk ameliyat sırasında, kafatasından 12 santimetre eninde, 15 santimetre boyunda bir kemik parçasının geçici olarak çıkarılması gerekti.

beyin-ameliyatinda-kafatasi-keimkleri-kayboldu-2.jpg

KAFATASI KEMİKLERİ HASTANEDE KAYBOLDU

Fernando Cluster, iyileştikten sonra kranioplasti (kafatası deformitelerini ve/veya bozukluklarını düzeltmek için yapılan cerrahi uygulama) için kasım ayında hastaneye geri gitti. Yeni bir ameliyat geçirecek, çıkarılan kemik parçası yerine yerleştirilecekti.

Ancak hastane çalışanları, kranioplasti ameliyatına hazırladıkları Fernando Cluster'a ait olan kemiği bulamadı. Dilekçeye göre, Emory Hastanesi personeli kemik parçasını almaya gittiklerinde, hangi hastaya ait olduğu anlaşılmayan birkaç kemik vardı ve bunlardan hangisinin Fernando Cluster'a ait olduğundan emin olamadılar.

beyin-ameliyatinda-kafatasi-keimkleri-kayboldu-1.jpg

KALICI SAĞLIK SORUNLARI YAŞAMAYA BAŞLADI

Fernando Cluster, bu nedenle sentetik bir kafatası implantı taktırmak zorunda kalarak 19 bin dolar ödedi. İkinci ameliyat sonrası enfeksiyon da kapan adamın hastanede kaldığı süre uzayınca, toplam harcamaları 146 bin 800 doları geçti. Eşi Melinda Cluster ile birlikte hastaneye dava açan Fernando Cluster, şu an için bilinmeyen miktarda tazminat talep etti.

Dilekçede, Fernando Cluster'ın hastanenin ihmali nedeniyle kalıcı sorunlar yaşadığı, işe de gidemediği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN