O bitki çayını lıkır lıkır içmeyin: Meğer mideyi mahvediyormuş! Uzmanlar uyardı, ölçülü tüketin

O bitki çayını lıkır lıkır içmeyin: Meğer mideyi mahvediyormuş! Uzmanlar uyardı, ölçülü tüketin

Bitki çayları, doğal ve sağlıklı olarak kabul edilse de bazı yan etkilere neden olabiliyor. Aşırı tüketim sonucunda tansiyon düşebiliyor ya da hormonal dengeler bozulabiliyor. Bu yüzden bitki çaylarını dikkatli ve ölçülü tüketmek önemli. İşte, ölçülü tüketilmesi gereken o bitki çayı...

Sağlıklı olarak bilinen bazı gıdaların aşırı tüketimi vücudumuzun dengesini bozabiliyor. Nane çayı, birçok insan için ferahlatıcı ve sağlıklı bir içecek olarak kabul edilirken bazı durumlarda zararları da olabiliyor.

Odatv'de yer alan habere göre, nane çayının aşırı tüketimi mide-bağırsak sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Nane çayı, sindirimi kolaylaştıran özellikleriyle bilinir. Ancak fazla miktarda tüketildiğinde mide ekşimesi ve asit reflüsü gibi sorunlara yol açabilir.

CİLTTE DÖKÜNTÜYE NEDEN OLUYOR

Alerjik reaksiyonlar da nane çayı tüketiminin bir diğer potansiyel riski. Nane bitkisine karşı alerjisi olan kişiler; nane çayı içtiklerinde ciltte döküntü, kaşıntı, şişlik veya solunum zorluğu gibi semptomlar yaşayabilirler.

HAMİLELER DİKKATLİ TÜKETMELİ

Nane çayı, hamilelik ve emzirme dönemlerinde dikkatle tüketilmeli. Nane, rahim kaslarını gevşetici etkiye sahip olabilir ve bu da düşük riski yaratabilir. Bundan dolayı hamile kadınların nane çayı tüketiminde aşırıya kaçmamaları önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN