Cumhurbaşkanı Erdoğan: Narin’in katilleri en ağır cezayı alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Narin’in katilleri en ağır cezayı alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Narin’in katillerinin adalet önüne çıkarılacağını ve olayın aile kurumunu hedef almasına müsaade edilmeyeceğini belirten Erdoğan, "Kimileri 8 yaşında hayattan koparılmış bir çocuğun cenazesi üzerinden siyaset yapacak kadar insanlıktan çıkabiliyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da vahşice katledilen 8 yaşındaki Narin’in ardından sert bir açıklama yaptı. Erdoğan, “Narin’in katilleri en ağır cezayı alacak ve adalet yerini bulacak,” dedi. Erdoğan, ayrıca bu trajediyi fırsat bilenlerin siyaset yapmalarını ve aile kurumuna yönelik saldırılara müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin son iki asırdır çok yönlü bir kuşatma altında olduğunu vurgularken, Gazze'deki mazlumlar ve dünya genelindeki zorluklarla mücadele eden insanlara yönelik dualarını ifade etti. Programda, Peygamber Efendimizin örnek alınması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası'nın tüm mazlumlara huzur getirmesi temennisinde bulundu.

"SON İKİ ASIRDIR KUŞATMA ALTINDAYIZ"

Erdoğan, Türkiye'nin son iki asırdır yoğun bir kuşatma altında olduğunu belirterek, “Millet olarak son iki asırdır, çok yönlü bir kuşatmayla karşı karşıyayız. Yıllardır aynı noktayı hedef alıyorlar. Yıllardır bu milletin iman kalesini çökertmek için pervasızca saldırıyorlar. Bunu bir dönem camilerimizi kapatarak, ahıra çevirerek yaptılar. Bir dönem camilerimizden yükselen ezanlarımızı susturarak yaptılar” şeklinde konuştu.

"GAZZE VE DÜNYA GENELİNDEKİ MAZLUMLAR İÇİN DUALAR"

Erdoğan, Gazze'deki mazlumlar ve dünya genelindeki zorluklarla mücadele edenler için dualarını ifade ederek, “Bu güzel gecenin başta Gazze’deki mazlumlar olmak üzere yeryüzünün farklı köşelerinde ölümle, açlıkla, zulümle ve zalimle boğuşan tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum” dedi.

"PEYGAMBER EFENDİMİZ EN GÜZEL ÖRNEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Peygamber Efendimiz’in hayatının örnek alınması gerektiğini belirterek, “Peygamber efendimiz her anıyla ve yaşantısıyla en güzel örnektir. Dünya hayatında kendimize örnek aldığımız, izinden gittiğimiz, yoluna hayatımızı adadığımız tek insan Resulullah Efendimizdir. Bizim rehberimiz de önderimiz de uğruna can vereceğimiz maşukumuz da odur” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Peygamber Efendimizin İslam’ın en önemli rehberi olduğunu vurgulayarak, onun öğretilerinin ve yaşam tarzının her birey için örnek teşkil ettiğini söyledi. “Bizim rehberimiz ve önderimiz, uğruna can vereceğimiz maşukumuz da odur” şeklinde sözlerine devam etti.

"NARİN'İN KATLEDİLMESİ VE ADALET MÜCADELESİ"

Erdoğan, Narin üzerinden yapılan siyasi istismara sert tepki gösterdi. “Kimileri 8 yaşında hayattan koparılmış bir çocuğun cenazesi üzerinden siyaset yapacak kadar insanlıktan çıkabiliyor. Masum bir yavruyu alçakça katledenlerden döktükleri her damla kanın burunlarından fitil fitil getirilmesi için her türlü adıma atacağız” dedi. Ayrıca, Narin’in işkenceyle öldürülmesinin hesabının adalet karşısında sorulacağını belirtti.

"AİLE KURUMUNA YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI DURACAĞIZ"

Erdoğan, “Bu rezil olay üzerinden aile kurumunun hedef alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Kimileri 8 yaşında hayattan koparılmış bir çocuğun cenazesi üzerinden siyaset yapacak kadar insanlıktan çıkabiliyor. diyerek, aile yapısına yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Narin Güran cinayeti hakkında, "Bu vahşet öne sürülerek aile müessesi, dini kurumlar, hatta Kürt kardeşlerimiz hedef alınıyor. Açık söylüyorum bu vicdansızlıktır." dedi.

Erdoğan, Narin’in cenazesi üzerinden yapılan siyasi istismarları ve aile kurumuna yönelik saldırıları kınayarak, "Kimileri 8 yaşında hayattan koparılmış bir çocuğun cenazesi üzerinden siyaset yapacak kadar insanlıktan çıkabiliyor. Masum bir yavruyu alçakça katledenlerden döktükleri her damla kanın burunlarından fitil fitil getirilmesi için gereken her türlü adımı hukuk çerçevesinde atacağız" dedi. Ayrıca, bu olay üzerinden bölücü örgütlerin ve marjinallerin günah çıkarmalarına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Erdoğan, ideolojik bağnazlık ve manevi işgal projelerine karşı duyduğu endişeyi dile getirerek, "Bu ideolojik bağnazlık son günlerde öyle vahim boyutlara ulaştı ki, cuma hutbesini ve hutbede okunan ayetleri hedef almaya başladılar. Kimileri dini konularda ahkam keserek Gazi Mustafa Kemal'in arkasına sığınıyor" şeklinde konuştu. Manevi yıkım projelerine ve fırsatçılığa karşı daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, aile kurumuna yönelik saldırıların ve Diyarbakır annelerine yapılan saygısızlıkların kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "40 yılda yüzlerce çocuğun kanını akıtan bölücü terörün uzantıları vicdan dersi verme cesareti buluyor. Bu vicdansızlık ve fırsatçılıkla mücadele edeceğiz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN