Akdeniz ikliminde yetişiyor: Murt meyvesi, mikropları vücuttan def ediyor! Meğer ne çok faydası varmış

Akdeniz ikliminde yetişiyor: Murt meyvesi, mikropları vücuttan def ediyor! Meğer ne çok faydası varmış

Yaban mersiniyle karıştırılan Murt meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Akdeniz ikliminde doğada kendiliğinden yetişen murt meyvesi, mikroplarla savaştığı gibi doğal balgam sökücü olarak dikkat çekiyor. İşte, murt meyvesinin faydaları...

Genel olarak murt ya da hambeles adıyla bilinen, Mersin meyvesi olarak da anılan bitkinin boyu 5 metreye kadar uzayabiliyor.

Genellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu alanlarda kendiliğinden yetişen murt meyvesi ayrıca Marmara ve Ege'de de bulunuyor.

MURT MEYVESİNİN SAĞLIĞA FAYDALARI NELER?

Mynet'te yer alan habere göre, murt meyvesi, antiseptik özellikler göstererek mikropları vücudumuzdan uzak tutmamıza yardımcı oluyor. Doğal bir balgam söktürücü görevi görüyor.

Damarların sağlığına büyük katkıda bulunduğundan kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Bu özelliği sayesinde varis sorununun da en aza inmesine destek oluyor.

Murt meyvesi ayrıca mide bulantısına karşı oldukça da yararlı.

MURT MEYVESİ NEYE İYİ GELİR?

İltihapların hızla iyileşmesine destek olduğu biliniyor, bu özelliği sayesinde akciğer iltihaplanmasından egzamaya dek birçok soruna karşı vücudumuzun yanında yer aldığı söyleniyor.

Murt meyvesinin yaprakları çay gibi demlenip cilde sürüldüğünde sivilce ve akneleri hızla iyileştiriyor, cildin ışık ışıl ve pürüzsüz olmasına yardımcı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN