Ayhan Bora Kaplan Davası'nın kritik ismiydi! Serdar Sertçelik'in firarına ilişkin davada tutuklu polis kalmadı

Ayhan Bora Kaplan Davası'nın kritik ismiydi! Serdar Sertçelik'in firarına ilişkin davada tutuklu polis kalmadı

Ayhan Bora Kaplan Davası'nda, gizli tanık olan Serdar Sertçelik'in firarına ilişkin davada Sertçelik'in Macaristan'da tutuklu olması nedeniyle 7 tutuklu polisin tahliyesine karar verildi. Böylece dosyada tutuklu polis kalmadı.

Ankara’da görülen ve Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edilen gizli tanık Serdar Sertçelik’in yurt dışına kaçırılmasına ilişkin davada, aralarında emniyet mensuplarının bulunduğu 7 tutuklu polisin tahliyesine karar verildi.

DAVADA TUTUKLU POLİS KALMADI

Bu kararla birlikte davada tutuklu polis kalmadı.

Duruşma, Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülürken, yoğun katılım nedeniyle duruşma 15. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna alındı.

NE OLMUŞTU?

Dava, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ile bağlantılı olduğu iddia edilen Serdar Sertçelik’in yurt dışına kaçırılmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde açılmıştı. Soruşturma kapsamında, 6’sı emniyet mensubu olmak üzere toplam 11 sanık yargılanıyordu. Dava, özellikle emniyet teşkilatındaki yolsuzluk iddiaları ve suç örgütü bağlantıları nedeniyle büyük bir ilgi topladı.

TANIK İFADELERİ DİKKAT ÇEKTİ: İŞLEMLER PROSEDÜRLERE UYGUN

Duruşmada, Organize Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları Onur Yavaş, Çağlar Karataş ve Ahmet Deniz’in ifadeleri dinlendi. Tanık ifadelerinde, sanıkların şube müdürlerinin talimatları doğrultusunda hareket ettikleri ve herhangi bir usulsüzlük yapmadıkları yönündeki beyanlar öne çıktı. Özellikle, Serdar Sertçelik’in sağlık durumu ve hastane raporlarıyla ilgili tanık polislerin verdikleri ifadeler, mahkemede dikkatle incelendi.

Tanık polis memuru Onur Yavaş, olayla ilgili yapılan işlemlerin tamamen standart prosedürler çerçevesinde yürütüldüğünü belirtirken, Çağlar Karataş, hastaneye gitme sürecinin rutin bir işlem olduğunu ve konuyla ilgili bilgiye daha sonradan vakıf olduğunu ifade etti. Ahmet Deniz ise Serdar Sertçelik’e yönelik yapılan işlemlerin tamamen savcılık talimatları doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtti ve doktorlara baskı yapılmadığını savundu.

Sanıklar, savunmalarında suçsuz olduklarını ve görevlerini savcılık talimatları çerçevesinde yerine getirdiklerini belirttiler. Tutuklu sanıklardan Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, savunmasında hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu, itibarının zedelendiğini ve mesleğine geri dönmek istediğini ifade etti. Diğer sanıklar da benzer şekilde suçsuz olduklarını, tutukluluk hallerinin sona erdirilmesi gerektiğini belirterek beraat talebinde bulundular.

TAHLİYE KARARI VE YARGI SÜRECİ

Mahkeme heyeti, gizli tanık Serdar Sertçelik’in Macaristan’da tutuklu olması ve ne zaman Türkiye’ye getirileceğinin belirsizliği nedeniyle tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi. Bununla birlikte, tüm sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN