Pazar tezgahına çıktı, herkes selam durdu! Kilosu 200 TL’den satılıyor, almak isteyen gramlarını bozduruyor

Pazar tezgahına çıktı, herkes selam durdu! Kilosu 200 TL’den satılıyor, almak isteyen gramlarını bozduruyor

Özellikle Marmara ve Ege Bölgesi'nde yetişen sebze ve meyveler pazar tezgahlarına inmeye başladı. Yeni yeni tezgahlarda baş gösteren o ürünün kilosu 200 TL'ye dayanıyor almak isteyen neredeyse gram altınlarını bozduruyor. Pazar tezgahının yanından geçenler ise yalnızca selam duruyor.

Artan enflasyon her alanda etkisini gösterirken son bir yıl içerisinde gıda fiyatlarındaki artış vatandaşı da canından bezdirdi. Her gün yeni bir zam haberi ile güne başlayan vatandaşlar pazar tezgahlarında yerini almaya başlayan bamyanın kilogram fiyatına inanamıyor. Kilosu 200 TL'den satışa çıkarılan bamyayı gören vatandaşlar ise sadece selam verip geçiyor.

ÖNCE ERİK ŞİMDİ BAMYA

Artan enflasyon gıda fiyatlarını büyük oranda etkilerken son bir yıl içerisinde gelen zamlar neredeyse ürün fiyatlarını ikiye katladı. Gıda alışverişine çıkan vatandaşlar daha uygun olduğu için semt pazarlarını tercih ederken gördükleri etiket karşısında da şaşkına dönüyor. Çanakkale ve çevresinde yetişen ürünler pazar tezgahlarında yerini alırken sezonun ilk ürünlerinin fiyatı ise dudak uçuklatan cinsten oluyor.

Bamya hasadı üreticiyi zorluyor

Ürünlerin bollaşması ile birlikte fiyatlar düşerken eriğin İlk çıktığında sadece 3 tanesinin fiyatı 300 TL'ye satılıyordu. Turfanda kiraz pazar tezgahlarında neredeyse bin liradan satılırken şimdilerde kilosu 40 ile 100 TL arasında görülüyor. Erik fiyatları ise 30 TL'ye kadar geriledi.

Aydın'da bamya hasadı ile birlikte kesicilerin yoğun mesaisi başladı - Son dakika ekonomi haberleri

Şimdilerde sen pazarlarının yeni gözdesi bamya olurken Ege bölgesinden getirilen bamyaların kilogram fiyatı 200 TL'den satılıyor. Pazara giden vatandaşlar sadece birkaç tezgahta yer alan bamyanın fiyatını görünce ise sadece bakıp geçiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN