KYK yurt başvuruları başladı mı? Yurt fiyatları ne kadar olacak? Başvurular E-Devlet üzerinden yapılıyor

KYK yurt başvuruları başladı mı? Yurt fiyatları ne kadar olacak? Başvurular E-Devlet üzerinden yapılıyor

Üniversite tercihlerini yapan milyonlarca öğrenci KYK başvurularının ne zaman başlayacağını merakla araştırıyor. Peki KYK yurt başvuruları başladı mı? Yurt fiyatları bu sene ne kadar olacak? İşte merak edilen tüm detaylar…

Üniversite hayatına adım atacak öğrenciler için KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurt başvuruları heyecanla bekleniyor. Yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrenciler için KYK yurt başvurularının başlaması için önemli bir tarih var. İşte KYK yurt başvuruları hakkında bilmeniz gerekenler…

yeni-proje-12-006.jpg

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK yurt başvuruları, üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından başlayacak. Öğrenciler, üniversite yerleştirme sonuçları açıklandığında KYK yurt başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebilecekler. Bu süreçte öğrencilerin, belirlenen tarihlerde başvurularını yapmaları önem taşıyor.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurtlarına yerleştirilen öğrenciler, ilk defa kayıt yaptırırken "ilk kayıt ücreti" adı altında bir ödeme yapacaklar. Bu ücret, öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre değişiklik gösterebiliyor. İlk kayıt ücreti, yatak ücreti ve güvence bedelini kapsıyor. Ücretler, öğrenciler tarafından ilgili banka ATM'lerinden veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranından görüntülenebilir.

yeni-proje-13-005.jpg

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvurusu, üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacak. Başvuru sırasında, gerekli belgelerin ve bilgilerin eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor. Başvuru sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyurulacak. Yerleşen öğrenciler, ilk kayıt ücretlerini belirtilen tarihlerde ödeyerek kayıt işlemlerini tamamlayacaklar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN