Kırmızı alarm verilmeli: Türkiye'de arıcılığın sonu olur! Bir teneke gerçek balın fiyatı dudak uçuklattı

Kırmızı alarm verilmeli: Türkiye'de arıcılığın sonu olur! Bir teneke gerçek balın fiyatı dudak uçuklattı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin, bal üretiminde yaşanan sorunlar ve fiyatların fahiş oranda artmasından dolayı bal üretiminde krizin kapıda olduğunu söyledi. İşte detaylar...

İklim değişikliğinin etkilerinden en çok arılar etkileniyor. Kuraklık nedeniyle bal verimi ve üretiminde ciddi olumsuzluklar gözleniyor.

Bilinçsiz zirai ilaçlama, pazarlamada sorunlar, artan ekonomik maliyetler ve iklim krizine bağlı üretimdeki güçlükler sebebiyle ülkede arıcılığın da son yıllarda ciddi bir tehlikeye girdiğine vurgulayan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin, şunları söyledi:

GERÇEK BALIN FİYATI NE KADAR?

"Geçen yılki üretimimize göre bu yıl, yüzde 40'lık üretim düşüşüyle karşı karşıyayız. Geçen yıl 1 kilogram balın maliyeti 127 liraydı. Üretim düşüşünü de içerisine koyduğumuz zaman bu yıl 1 kilogram balın üreticimize maliyeti 261 liradır. Maliyetler artarken desteklerin de en azından o oranda artması gerekiyor."

Diken'de yer alan habere göre, pazarda 25-26 kilogram teneke bal fiyatını 2 bin 300 bin TL duyduklarını belirten Ziya Şahin şöyle devam etti: "Bütün birliklere ve birlik başkanlarımıza çağrıda bulunuyorum, bizim fiyatımız 4 bin liranın altında değildir. Bu fiyatlar, Türkiye'de arıcılığın sonu olur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN