Kirası düşük olan yandı! O miktarın altındaysa yılda 2 kez zam yapılacak

Kirası düşük olan yandı! O miktarın altındaysa yılda 2 kez zam yapılacak

Ev sahiplerini sevindiren yeni arabuluculuk kararı! Kirası düşük olan kiracılara artık yılda 2 kere zam yapılacak. O oranın altındaysa kiranız dikkat!

Artan kira davalarından sonra yeni bir çözüm ortaya koyuldu. Belli bir oranın altında olan kiralara yılda 2 kere zam yapılacak. İşte detaylar

img-0251.jpeg

KİRAYA YILDA 2 KERE ZAM

Kiraların düşük olmasından şikayetçi olan ev sahipleri artık yılda 2 kere zam yapabilecek. Kiracı- ev sahibi sorunları her geçen gün artarken arabuluculuk sisteminde yeni bir çözüm yolu sunuldu.

Kira sorunlarından dolayı Arabulucular, sıkça yılda iki kez kira artışı yapılmasını önerdi. İki tarafın ortak noktada buluşmasına imkan veriliyor.

KİRA ARTIŞI NASIL YAPILACAK?

Örneğin, bir arabuluculuk sürecinde, emekli bir mülk sahibi kirasının piyasa değerinin çok altında olduğunu belirtti. Kiracı ise aylık 4 bin TL kira ödüyordu ve rayiç bedelin 24 bin TL olduğu iddia ediliyordu. Arabulucu devreye girerek kademeli bir artış planlaması önerdi. Anlaşma sonucunda, kira ilk 6 ay için 8 bin TL’ye, ikinci 6 ay için ise 14 bin TL’ye çıkarıldı. Böylece yıl içinde kira bedeli iki kez artırıldı ve her iki taraf da anlaşmadan memnun kaldı.

Bir diğer arabuluculuk örneğinde ise, kira tespit davası devam ederken taraflar arabulucuya başvurdu. Mahkeme süreci devam ederken benzer konutlar için belirlenen rayiç kira 24 bin TL olarak tespit edilmişti. Ancak arabuluculuk sayesinde, taraflar mahkemeye gitmeden aylık 20 bin TL kira bedelinde uzlaşarak davayı sona erdirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN