Herkes Türkiye’den almak için sıra bekliyor! Hem kalitesi hem de verimi yüksek oluyor! Türkiye’nin mis kokulu hasadı tamamlandı

Herkes Türkiye’den almak için sıra bekliyor! Hem kalitesi hem de verimi yüksek oluyor! Türkiye’nin mis kokulu hasadı tamamlandı

En çok üretime Türkiye'de yapılıyor herkes almak için sıra bekliyor. Mevsim şartları hasat sürecini erkene çekse de hem kalitesi hem de verimi yüz güldürüyor. Türkiye'nin en mis kokulu hasadında üreticiler binlerce ton ürün kaldırıyor.

Dünyada gül yağı üretiminin yaklaşık %65'ini karşılayan Isparta yaklaşık olarak 12.000 ton gül çiçeği ile birlikte hasat sürecine başladı. Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü İbrahim Işıdan, yaptığı açıklamada Isparta'da 38.000 dönümde yetiştirilen güllerin hasat işleminin tamamlandığını söyledi.

MEVSİM ŞARTLARI ÜRÜNLERİ ETKİLİYOR

Türkiye'de bu yıl değişken seyreden havalar yetiştirilen ürünleri de etkiliyor. Mevsim şartları nedeniyle gül hasadı nisan ayında başlarken sezonun sona erdiğini belirten Işıdan, önceki yıllara göre bu yıl sıcaklıkların erken gelmesi nedeniyle Güllerin de erken açtığını belirtti.

Isparta'da sezon başladı: Güller bir ay erken açtı - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Geçtiğimiz yıla oranla verimi daha iyi olduğunu ifade eden Işıdan, hasat boyunca gerçekleşen hava ve iklimsel olayların bölgesel olarak bizleri olumsuz etkilediğini belirterek, Mayıs ayının ilk haftalarında iki gece sıfırın altında seyreden hava koşulları nedeniyle ürün kaybı yaşandığına dikkat çekti. İlerleyen süreçte havanın ısınması ile birlikte sezonun erken kapandığını aktaran Işıdan, sezon boyunca yaklaşık 12 bin ton civarında gül elde edildiğini vurguladı. Gül üreticilerinin ilk masraflarını karşılanabilmesi için ön ödeme yapıldığının altını çizen Işıdan, gül çiçeği veren üreticilere kilogram başına 45 lira ödeme yapıldığında da vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN