Anadolu Yayıncılar Federasyonu'ndan patronlara çağrı: Elinizi cebinize atın

Anadolu Yayıncılar Federasyonu'ndan patronlara çağrı: Elinizi cebinize atın

Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan, özel sektörde çalışan kameraman ve muhabirlerin maaşlarının yetersizliğine dikkat çekerek medya patronlarına çağrıda bulundu. Burhan, "Medya çalışanları geçim sıkıntısı çekiyor, bu sorunlara artık kayıtsız kalınmamalı" dedi.

Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan, federasyon yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, özel sektörde çalışan medya mensuplarının maaşlarının yetersiz olduğuna dikkat çekerek medya patronlarına çağrıda bulundu.

Burhan, basın açıklamasında özellikle kameraman ve muhabirlerin ciddi maddi sıkıntılar içinde olduğunu belirterek, bu konunun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle ulusal medyada görev yapan pek çok meslektaşının, maaş yetersizlikleri nedeniyle geçim sıkıntısı yaşadığını aktaran Burhan, bu durumun artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiğini söyledi. Burhan, “Medya çalışanları kirasını ödemekte, çocuklarının okul taksitlerini karşılamakta zorlanıyor. Medya mensupları, başkalarının sorunlarına çözüm bulurken kendi sorunları göz ardı ediliyor” diye konuştu.

MEDYA PATRONLARINA ÇAĞRI: “SESİMİZİ DUYUN”

Burhan, açıklamasında tüm medya mensuplarının maddi koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti ve şu sözleri ekledi: “Devlet kurumları ve kamu kuruluşlarında çalışan basın danışmanlarının ve gazetecilerin özlük hakları gayet iyi durumda. TRT ve Anadolu Ajansı'nda çalışanlar için de durum böyle. Ancak özel sektördeki muhabirler, gazeteciler ve kameramanlar ciddi maddi zorluklarla mücadele ediyor. Medya patronlarına buradan sesleniyorum; lütfen medya çalışanlarının bu sorunlarına duyarsız kalmayın, gerekli maaş düzenlemelerini yapın.”

Burhan, sözlerinin sonunda medya çalışanlarının sorunlarının çözümü için özel sektörün devreye girmesi gerektiğini ifade etti ve medya patronlarının bu konuya ivedilikle el atmalarını istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN