Gürsel Tekin'den AK Parti'ye 'kiralık tarla' tepkisi: Çiftçiye mülkiyet gaspı yapılıyor

Gürsel Tekin'den AK Parti'ye 'kiralık tarla' tepkisi: Çiftçiye mülkiyet gaspı yapılıyor

CHP 27. Dönem Milletvekili Gürsel Tekin, hükümetin tarım politikalarını eleştirerek çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Tekin, iktidarının tarım arazilerini ekilemez hale getirdiğini ve çiftçilerin topraklarından edildiğini söyledi. Tarımsal desteklerin yetersiz olduğunu vurgulayan Tekin, çiftçilerin artan maliyetlerle baş edemediğini, ekilmeyen tarlaların zorunlu olarak kiralanmasının ise "mülkiyet gaspı" olduğunu söyledi.

CHP 27. Dönem Milletvekili Gürsel Tekin, tarım politikalarındaki eksiklikler ve çiftçilerin karşı karşıya kaldığı ekonomik zorluklarla ilgili eleştirilerde bulundu.

Tekin, "Önce çiftçiyi zarar ettir, tarlasını ekemez hale getir. Tarla ekilmeyince bu sefer de çiftçinin tarlasına çök" ifadelerini kullandı.

İkridarın 35 milyon dönüm arazinin tarım dışı bırakılmasına neden olduğunu söyleyen Tekin, "AK Parti iktidarı, 4 milyon çiftçiyi toprağından etti. Şimdi bu toprakları sen ekemiyorsun, benim uygun göreceğim kişiler ekecek diyor" şeklinde konuştu.

BUNUN ADI 'MÜLKİYET GASPI'

Tekin, mazot ve gübre fiyatlarındaki artışların çiftçilerin üretim yapmasını neredeyse imkânsız hale getirdiğini belirtti. Çiftçilerin desteklere ulaşmakta zorlandığını vurgulayan Tekin, "Uzun bir süredir desteklere ulaşamayan, mazot ve gübre fiyatlarındaki artışlar nedeniyle maliyetleri karşılayamayan çiftçilerin karşısına şimdi de ekmediği tarlaların zorunlu olarak kiralanması kararı çıktı. Bunun adı 'mülkiyet gaspı" dedi.

Deprem sonrası benzer senaryoların yaşandığını belirten Tekin, "İsteği binaya senin yerin kötü deyip yıkıp yeni düzen kuran da bunlar değil mi?" diyerek durumu eleştirdi.

'BU KARAR SİYASİ PARTİLER TARAFINDAN YARGIYA TAŞINMALIDIR'

Tekin, söz konusu kararın meşru olmadığını ve uygulanabilirlik yönünün bulunmadığının altını çizdi.

Son olarak, çiftçilerin arazilerine çökme planı yapanlara uyarıda bulunan Tekin, "Bu karar, mülkiyet hakkının açıkça ihlalidir. Borca batan, ürünü para etmeyen çiftçilerin arazisine çökme planı yapanlar bu karardan vazgeçmelidir. Ayrıca, bu karar siyasi partiler tarafından yargıya taşınmalıdır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN