Trabzonspor Maxi Gomez için 5,4 milyon euro ödedi! Maç başı 155 bin euro...

Trabzonspor Maxi Gomez için 5,4 milyon euro ödedi! Maç başı 155 bin euro...

2022 yılında 3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Maxi Gomez'in sözleşmesini 700 bin euro fesih bedeli ile sonlandıran Trabzonspor, Uruguaylı golcü için toplamda 5,4 milyon euro ödeme yaptı. Golcü oyuncunun Trabzonspor'daki maç başı maliyeti 155 bin euroya karşılık geldi.

FURKAN UZUN

Yeni sezona şampiyonluk ümidiyle başlayan Trabzonspor, 2022 yılında 3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Uruguaylı golcü Maxi Gomez'in sözleşmesini 700 bin euro 'fesih bedeli' karşılığında feshetti. Trabzonspor formasını 35 karşılaşmada terleten golcü oyuncu bordo-mavili ekibe 5,4 milyon euroya mal oldu.

Transfer çalışmalarını Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda sürdüren Trabzonspor, 2022 yılında 3 milyon euro bonservis bedeli ve 1 milyon 750 bin euro garanti ücret karşılığında kadrosuna kattığı Uruguaylı golcü oyuncu Maxi Gomez ile yollarını ayırdı.

35 KARŞILAŞMADA FORMA GİYDİ: TOPLAM MALİYETİ 5 MİLYON 450 BİN EURO

Uruguaylı santraforu geçen yıl bedelsiz olarak İspanyol ekibi Cadiz'e kiralayan Trabzonspor, 19 Ağustos Pazartesi akşamı 28 yaşındaki futbolcuya 700 bin euro 'fesih bedeli' ödemesi yaparak sözleşmesine son verdi.

Trabzonspor tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada "Şirketimiz ile profesyonel futbolcumuz Maximilian Gomez Gonzalez arasındaki 1 Eylül 2022 başlangıç ve 31 Mayıs 2025 bitiş tarihli profesyonel futbolcu sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir. Yapılan anlaşmaya göre oyuncuya dört eşit taksit halinde 700 bin avro fesih bedeli ödenecektir." ifadelerine yer verildi.

MAÇ BAŞINA 155 BİN EUROYA MAL OLDU

Trabzonspor'da 35 karşılaşmada görev alarak 7 gol 6 asiste imza atan golcü oyuncu, Karadeniz ekibine toplamda 5 milyon 450 bin euroya mal oldu.

Trabzonspor'un Uruguaylı golcü oyuncu için ödediği toplam rakam maç başına 155 bin euroya karşılık geldi.

Karadeniz ekibi, Maxi Gomez hakkında KAP'a şu açıklamaları yapmıştı:

"Profesyonel futbolcu Maximiliano Gomez Gonzalez'in Kulübümüze transferi konusunda, Valencia Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Valencia Kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak 3.000.000.-EUR, 4 taksit halinde ödenecektir.

Profesyonel futbolcu Maximiliano Gomez Gonzalez ile opsiyon hakkı Kulübümüze ait olmak üzere 3+1 yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; her bir sezon için 1.750.000.-EUR garanti ücret ödenecektir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN