Anne-babalar dikkat! MEB'den okullara 'özel' yazı: O öğrenciler devamsızlıktan muaf tutulacak

Anne-babalar dikkat! MEB'den okullara 'özel' yazı: O öğrenciler devamsızlıktan muaf tutulacak

Eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala öğrencileri ve velileri ilgilendiren açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) anne ve babalara seslendi. Paylaşılan özel yazıya göre, o öğrencilerin devamsızlık sorunu olmayacak. Peki, devamsızlıktan kimler muaf? İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Devamsızlıkla ilgili sorunları olan öğrencilere müjdeli haber geldi. MEB tarafından okullara özel yazı gönderildi. Okula o sebepten dolayı devamsız olan öğrenciler, devamsızlıktan muaf sayılacak. İşte o sebep...

DEVAMSIZLIK SORUNU KALKIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, kronik rahatsızlığı olan ve özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrenciler için devamsızlıkla ilgili önemli bir düzenleme yaptı. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Kovid-19 salgını nedeniyle okula devam konusunda sorun yaşayan bu öğrenciler devamsızlıktan muaf tutulacak. İşte detaylar...

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıda, Kovid-19 salgını sürecinde okula devam konusunda zorluk yaşayan öğrenciler için devamsızlık düzenlemesi yapıldığı açıklandı. Bu kapsamda, kronik rahatsızlığı bulunan ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, velilerinin yazılı talebi üzerine devamsızlıktan muaf tutulacak.

e-okul-veli-bilgilendirme-sistemi-giris-ekrani-devamsizlik-ogrenme.jpg

KİMLER DEVAMSIZLIKTAN MUAF?

Kronik rahatsızlığı bulunan öğrenciler, sağlık kuruluşlarından aldıkları raporları okullarına sunarak devamsızlıktan muaf olabilecekler. Aynı şekilde, her seviyede özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrenciler de velilerinin başvurusu ile bu haktan faydalanabilecekler.

Bu karar, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı boyunca geçerli olacak ve Kovid-19 salgınının etkileri sürdüğü sürece uygulanmaya devam edecek. Böylece, salgın nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler için ilgili yönetmeliklerdeki devamsızlık hükümleri uygulanmayacak.

1603853.jpg

VELİLER BAŞVURU YAPMALI

Bu düzenlemeden yararlanmak isteyen öğrencilerin velilerinin, yazılı olarak eğitim kurumu yönetimlerine başvurmaları gerekiyor. Başvurunun ardından, öğrencilere devamsızlık muafiyeti tanınacak ve salgın sürecinde okula gitmek zorunda kalmayacaklar.

wl9-w8aqke-ejcnpg4etww.webp

MEB'DEN ESNEKLİK

Milli Eğitim Bakanlığı, salgın koşulları nedeniyle zor durumda kalan öğrencilerin eğitim haklarını korumaya yönelik bu esnek düzenlemeyi hayata geçirdi. Bu adım, öğrencilerin sağlık sorunları nedeniyle mağduriyet yaşamalarının önüne geçmeyi hedefliyor.

Veliler, bu önemli düzenlemeden yararlanarak, çocuklarının eğitim hayatını güvence altına alabilecekler. Salgının etkilerinin sürdüğü bu süreçte, MEB'in aldığı bu karar, eğitimde esneklik ve öğrenci sağlığının öncelikli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN