Emekliler istedi İBB yaptı! Emekli ve dar gelirliye yüzde 65 destek müjdesi: Başvurmak yetiyor

Emekliler istedi İBB yaptı! Emekli ve dar gelirliye yüzde 65 destek müjdesi: Başvurmak yetiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yine gönülleri fethedecek bir çalışmaya imza attı. Bu çalışma kapsamında emekli ve dar gelirliye yüzde 65 destek müjdesi geldi. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hayata geçirilen İstanbul Yenileniyor Projesi, İstanbul’daki riskli konut stokunun modern, depreme dayanıklı ve çevre dostu yapılar haline getirilmesini hedefliyor. İBB’nin iştirakleri olan KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ’ın ortaklığında yürütülen bu proje, olası İstanbul Depremi’ne karşı dayanıklı yapılar oluşturmak amacıyla tasarlanmış bir online bilgilendirme ve destek platformudur.

İSTANBUL YENİLENİYOR PROJESİ NEDİR?

İstanbul Yenileniyor platformu, risk altında olan ve 1999 yılı öncesinde yapılmış konutların yenilenme sürecinde vatandaşlara destek sağlamayı amaçlıyor. Proje, başvurularda özel mülkiyette yer alan ve 1999 yılı öncesinde inşa edilmiş yapıları dikkate alıyor. Bu kriterlere uyan yapılar için vatandaşlar, ilgili alanları doldurarak başvuru yapabilirler. Başvurular, Başvuru, Teklif ve Uzlaşma aşamalarında değerlendirilir.

BAŞVURU SÜRECİ VE BİLGİLENDİRME

Başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi durumunda, 7 iş günü içinde hazırlanan "Bilgilendirme Formu"nu istanbulyenileniyor.com üzerinden takip edebilirsiniz. Teklif ve Uzlaşma aşamalarına geçebilmek için İstanbul Yenileniyor Süreci başlığı altında belirtilen yol haritasını izlemeniz gerekmektedir. Sorularınız ve detaylı bilgi için, 444 06 04 numaralı Çağrı Merkezini hafta içi 09:00-16:30 saatleri arasında arayabilirsiniz. Ayrıca, Sıkça Sorulan Sorular sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MALİ DESTEK

İstanbul Yenileniyor Projesi, emekli düşük gelirli vatandaşlara yönelik %65’e varan yapım desteği sağlıyor. Bu destek, 1999 yılı ve öncesinde yapılmış riskli yapıların dönüşümünü hedefliyor. Proje kapsamında, İstanbul’daki 50 bin riskli binanın yenilenmesi planlanıyor. İBB, inşaat maliyetlerinin %65’ini karşılayarak, ekonomik koşulları yetersiz olan vatandaşların da güvenli ve modern konutlarda yaşamalarını sağlıyor. Bu konut yardımından faydalanmak isteyen emekli ve düşük gelirli vatandaşların ise gelirinin 3 asgari ücret toplamından az olması gerekiyor.

ibb-emekli-ve-dar-gelirliye-yardim.jpg

GÜÇLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?

İBB Hızlı Tarama Yöntemi ile yapılan yapı analizleri sonucunda E sınıfında yer alan ve güçlendirilmesi uygun bulunan yapılar, günümüz teknolojisi ve hibrit yöntemlerle güçlendiriliyor. Bu sistem, Kiptaş ve üniversitelerle iş birliği içinde yürütülüyor. Güçlendirme başvurusu için gerekli evraklar şunlardır:

  1. Başvuru / Temsil Yetki Belgesi (Zorunlu)
  2. İBB Hızlı Tarama Yöntemiyle Yapı Analiz Raporu (Zorunlu)
  3. Ruhsat Belgesi ve/veya Yapı Kayıt Belgesi

MÜTEAHİT (İSTEKLİ) SİSTEMİ NEDİR?

İstanbul Yenileniyor sistemi üzerinden gönderilen tekliflerin ve şartların uzlaşmaya varması durumunda, müteahhit (istekli)lerin başvurularını yapabileceği bir sistem mevcut. Bu sistemin amacı, İstanbul Yenileniyor platformu aracılığıyla rekabetçi fiyatlandırma ile müteahhitleri hak sahipleriyle buluşturarak, riskli yapıların yenilenme sürecini hızlandırmak ve İstanbul’un depreme karşı dayanıklılığını artırmaktır.

İstanbul Yenileniyor Projesi, şehrin kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Depreme dayanıklı ve güvenli konutların oluşturulması için yapılan bu çalışmalar, vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı ve olası risklere karşı hazırlıklı olmayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN