Hem lezzetli hem de sağlıklı! Onlar üretiyor kapış kapış gidiyor: Kilosu 250 TL'den poşetleri dolduruyor

Hem lezzetli hem de sağlıklı! Onlar üretiyor kapış kapış gidiyor: Kilosu 250 TL'den poşetleri dolduruyor

Biga’da üretilen bu ürün hem lezzetli hem de sağlıklı. Öyle ki bu ürünü onlar üretiyor kapış kapış gidiyor. Pazarda kilosu 250 TL’den poşetleri dolduruyor. İşte, sağlıklı ve lezzetli olan o ürün…

Biga'da bu yılki Trabzon hurması hasadı büyük bir coşkuyla başladı. Üreticiler, özenle topladıkları hurmaları kurutarak pazara sunmaya hazırlanıyor.

GELENEKSEL YÖNTEMLERLE ÜRETİLİYOR

Karahamzalar köyündeki üreticiler, Trabzon hurması meyvesinin kalitesini artırmak için geleneksel yöntemlerle üretim yapıyor. Bu yaklaşım, ürünün hem lezzetini hem de besin değerini korumasına yardımcı oluyor.

bigada-trabzon-hurmasi-hasadi-1.jpg

KİLOSU 250 TL’DEN SATIŞTA

Hasadın ardından gerçekleştirilen kurutma işlemi, meyvenin kalitesini artırarak tüketicilere sunulmasını sağlıyor. Kurutulmuş Trabzon hurması, kilogramı 250 TL'den satışa sunuluyor. Üreticiler, bu yıl iyi bir verim aldıklarını ve ürünlerinin yoğun bir talep gördüğünü belirtiyor.

HEM SAĞLIKLI BİR ATIŞTIRMALIK HEM DE TATLILARIN KAYNAĞI

Kurutulmuş Trabzon hurması, hem sağlıklı bir atıştırmalık olarak hem de çeşitli tatlılarda tercih ediliyor. Bu yılki hasadın, tüketiciler tarafından yoğun ilgi görmesi, bölgedeki üreticileri sevindiriyor.

bigada-trabzon-hurmasi-hasadi-2.jpg

Biga'da gerçekleştirilen Trabzon hurması hasadı, yerel ekonomiye de katkı sağlarken, sağlıklı beslenmeyi destekleyen ürünlerin artmasına zemin hazırlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN