Mansur Başkan yaptı yüzler güldü! 17 binden fazla öğrenciye müjde: Belediye tam destek yanınızda

Mansur Başkan yaptı yüzler güldü! 17 binden fazla öğrenciye müjde: Belediye tam destek yanınızda

Bu projeyi Mansur Başkan yaptı yüzler güldü. ABB’den 17 binden fazla öğrenciye müjde geldi. Sağlıklı nesiller yetişmesini amaçlayan belediye tam destek yanınızda. İşte, o projenin detayları…

ESMAGÜL KOÇAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), geleceğimizin teminatı olan çocukların sağlıklı gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 2022 yılında hayata geçirdiği "Kantin Desteği" projesine devam ediyor. Bu proje, öğrencilere sağlıklı gıda erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

PROJEYE YENİ İLÇE DAHİL EDİLİYOR

Pilot bölge olarak Altındağ ve Mamak ilçelerinde başlatılan projeye, bu yıl Sincan ilçesi de eklendi. Proje kapsamında, toplamda 17 bin 132 ilkokul öğrencisinin ailelerine, yalnızca okul kantinlerinde geçerli olacak şekilde Başkent Kart’larına aylık 1100 TL’lik ödemeler yapıldı.

abb-kantin-destegi-1.jpg

TOPLAM DESTEK 18 MİLYONU AŞTI

ABB, bu kapsamda toplamda 18 milyon 845 bin 200 TL’lik bir destek sağladı. Bu destek, öğrencilerin sağlıklı beslenmelerini teşvik etmek ve aile bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirildi.

SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞMESİNE KATKI SAĞLANIYOR

"Kantin Desteği" projesi, çocukların okul dönemlerinde sağlıklı gıdalara erişimini artırarak, sağlıklı nesiller yetiştirmeye katkıda bulunmayı amaçlıyor. ABB’nin bu girişimi, öğrencilere sadece maddi bir destek sunmakla kalmayıp, aynı zamanda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını da teşvik ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN