Bahçeli'nin çıkışının ardından MHP'den 'Öcalan'a umut hakkı' açıklaması: 22 Ekim bir milattır

Bahçeli'nin çıkışının ardından MHP'den 'Öcalan'a umut hakkı' açıklaması: 22 Ekim bir milattır

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısıyla ilgili, "Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır. Artık siyasi değerlendirmeler 22 Ekim’den önce ve sonra olarak yapılacaktır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün partisinin grup toplantısında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu.

'22 EKİM BİR MİLLATTIR'

Yıldız, Bahçeli’nin açıklamalarının Türk siyasetinde yeni bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, 22 Ekim’in bir “milat” olduğunu belirtti. Yıldız, bu tarihten sonra siyasi değerlendirmelerin "22 Ekim’den önce" ve "22 Ekim’den sonra" olarak ele alınacağını ifade etti.

“UMUT HAKKI” TARTIŞMASI: AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HÜKÜMLÜLERİ İÇİN YENİ BİR PERSPEKTİF

Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bahçeli'nin sözlerine atıfta bulunarak modern ceza hukukuna yeni kavramların girdiğini ve bunlardan birinin de “Umut Hakkı” olduğunu söyledi. Yıldız, bu hakkın, müebbet hapis cezasına mahkûm edilen hükümlülerin bir gün salıverilmeyi bekleme umudunu ifade ettiğini belirtti. “Umut Hakkı”, özellikle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlüler için önemli bir tartışma konusu haline gelmiş durumda. Yıldız, bu kavramın, hükümlülerin cezaevindeki davranışlarını iyileştirmeyi teşvik eden bir araç olarak kullanılabileceğini savundu.

Konuyla ilgili olarak Yıldız sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

"Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır. Bugünden sonra siyasi değerlendirmeler 22 Ekim’den önce, 22 Ekim’den sonra diye yapılacaktır.

Modern Ceza Hukukuna zaman içinde yeni kavramlar girmiştir. Bu kavramlardan biri de “Umut Hakkı” ya da hükümlünün salıverilmeyi umut etme hakkıdır. Bu kavram müebbet ağır hapis cezasına mahkum edilmiş hükümlünün bir gün salıverilmeyi beklemek hakkını ifade etmek için kullanılmaktadır."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a, örgütün tamamen bittiğini ilan etme çağrısında bulundu. Bahçeli, “Öcalan, TBMM’de DEM Parti grup toplantısında terörün sona erdiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet gösterilirse, yasal düzenlemenin yapılması için adım atılsın." ifadelerini kullandı.

"Adres İmralı’dan Meclis’e uzansın, terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıksın. Hodri meydan." diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN