Kararan muzları sakın çöpe atmayın! Meğer lezzeti ondaymış: İşte kararan muzla harikalar yaratacağınız yöntemler

Kararan muzları sakın çöpe atmayın! Meğer lezzeti ondaymış: İşte kararan muzla harikalar yaratacağınız yöntemler

Kararan muzları sakın çöpe atmayın! Birçoğumuz bozuk sanarak kullanmamayı tercih ediyoruz ama meğer lezzeti ondaymış. Peki, kararan muzla neler yapılır? İşte kararan muzla harikalar yaratacağınız yöntemler…

Muzlar, sağlıklı bir atıştırmalık olarak bilinse de, zamanla beklediklerinde kararmaya başlarlar. Bozulmuş muzları çöpe atmak yerine değerlendirmenin birçok yolu bulunmaktadır. İşte kararmış muzlarınızı kullanarak harikalar yaratmanın 4 etkili yolu:

1. MUZLU KEK

Kararmış muzları kullanarak muzlu kek yapabilirsiniz. Muzun doğal tatlılığı, kekinize harika bir lezzet katarken, nemlendirici özelliği sayesinde kekinizin daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Sağlıklı bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek!

2. MUZLU SMOOTHİE

Kararmış muzları smoothie yapımında değerlendirmek de harika bir fikirdir. Muz, smoothie'nize hem doğal bir tat hem de kıvam katacaktır. Yoğurt veya süt ile karıştırarak daha kremalı bir içecek elde edebilirsiniz. Böylece besleyici ve lezzetli bir atıştırmalık yaratmış olursunuz.

3. MUZLU DONDURMA

Kararmış muzları dondurarak sağlıklı bir dondurma alternatifi elde edebilirsiniz. Muzları dilimleyip dondurucuda beklettikten sonra blenderdan geçirerek kremamsı bir kıvam elde edebilirsiniz. Üzerine fındık veya hindistancevizi rendesi ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz.

4. MUZLU PUDİNG

Kararmış muzlarla yapabileceğiniz bir diğer harika seçenek ise muzlu pudingdir. Muzun doğal tatlılığı sayesinde ekstra şeker eklemeden lezzetli bir puding hazırlayabilirsiniz. Chia tohumları veya hindistancevizi sütü ile karıştırarak daha besleyici bir alternatif elde edebilirsiniz.

kararan-muzlari-degerlendirme-yollari.jpg

MUZ EKMEK TARİFİ

Malzemeler (4 kişilik)

  • 4 çok olgun muz, soyulmuş ve ezilmiş (yaklaşık 2 su bardağı)
  • 1/2 su bardağı Yunan usulü yoğurt
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı kavrulmuş ceviz, iri kıyılmış
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 1/2 çay kaşığı tuz

kararan-muzlari-degerlendirme-yollari-1.jpg

NASIL YAPILIR?

  1. Fırını 350 °F (yaklaşık 175 °C) ısıtın. 9"x5"x3" ekmek tepsisini yağlayın.

  2. Büyük bir karıştırma kabında, muz, yoğurt, tereyağı, yumurta ve vanilyayı karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta un, şeker, ceviz, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırın.
  4. Kuru malzemeleri yavaşça ıslak muz karışımına katlayın ve tamamen karışana kadar karıştırın. Hamuru hazırlanan tavaya dökün.
  5. Ekmeğin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. Tavada 5 dakika soğumaya bırakın.

Ilık veya oda sıcaklığında tüketebilirsiniz. Bu yöntemlerle, bozulmuş muzlarınızı değerlendirerek lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN