Sisi'den Putin'e 'BRICS' teşekkürü

Sisi'den Putin'e 'BRICS' teşekkürü

Putin ile görüşmesinde Rusya'nın, Mısır'a BRICS'e katılması için verdiği desteği takdir ettiğini belirten Sisi, BRICS'in uluslararası arenadaki krizlerle mücadelede etkili bir araç haline gelmekte olan BRICS'in genişlemesini desteklediklerini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kazan'da gerçekleşen BRICS Zirvesi'nde görüştü.

Putin ile görüşmesinde “Rusya'nın Mısır'a BRICS'e katılması için verdiği desteği ve aynı zamanda Rus tarafının cumhurbaşkanlığı döneminde gerçekleştirdiği tüm faaliyetleri çok takdir ediyoruz. Tüm bu etkinliklere katılmayı istiyoruz” diye konuşan Sisi, zirveye katılmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.

'BRICS KRİZLERLE YÜZLEŞMEK İÇİN BİR ARAÇ HALİNE GELDİ'

Sisi, Putin ile görüşmesinde, “Uluslararası arenada meydana gelen olumsuz sonuçlarla yüzleşmek için bir araç haline gelmekte olan BRICS'in genişlemesini destekliyoruz” dedi. Ayrıca Sisi, Putin'i bir dost olarak nitelendirdi.

BRICS ZİRVESİ

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 16. BRICS zirvesi Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da gerçekleşiyor.

Üç gün sürecek etkinliğe, gruba üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil çok sayıda önde gelen siyasetçi katılacak.

Rusya lideri Putin, zirveye katılacak liderlerin neredeyse tamamıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN