İsrail yine hastane vurdu: 23 ölü

İsrail yine hastane vurdu: 23 ölü

İsrail'in Beyrut'ta Refik Hariri Hastanesi ve çevresini hedef aldığı saldırısında ölü sayısı 4'ü çocuk olmak üzere 18'e yükseldi. İsrail savaş uçaklarının, eş zamanlı olarak Lübnan'ın doğu bölgesindeki Hirmil kentini hedef aldığı saldırılarda da 5 kişi öldürüldü.

İsrail ordusu, son günlerde saldırılarının şiddetini artırdığı Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye'de 2 binayı hedef alan 3 saldırı gerçekleştirdi. İsrail, ardından Beyrut'a yönelik 5 hava saldırısı daha düzenledi.

Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, İsrail savaş uçakları Dahiye'nin Gubeyri bölgesine saldırı düzenledi.

Saldırılara hedef olan bir binanın tamamen çöktüğüne ilişkin görüntüler sosyal medya ve basında sıkça paylaşıldı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından, Dahiye'de 2 binanın yer aldığı bir harita paylaşarak, bu binaların Hizbullah'a ait olduğunu iddia etti.

Adraee, paylaştığı haritada görülen binalar ile çevresi için acil tahliye çağrısı yaparak, İsrail ordusunun bu binalara saldırı düzenleyeceğini duyurdu.

ÖLÜ SAYISI 18'E ÇIKTI

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in gece saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Refik Hariri Devlet Hastanesi çevresine düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e, yaralananların sayısı da 60'a yükseldi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerden 4'ünün çocuk olduğuna dikkati çekildi.

BEYRUT'A YÖNELİK 5 HAVA SALDIRISI DAHA

NNA'nın haberinde İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın doğu bölgesindeki Hirmil kentini hedef alması sebebiyle de 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin de yaralandığı belirtildi.

NNA, saldırılardan birinin Bahman Hastanesi'nin önündeki bir binayı hedef aldığını ve saldırının etkisiyle hastanede büyük hasar meydana geldiğini duyurdu.

Saldırıların 2'si Hureyk Mahallesi, 3'ü el-Raye Stadyumu ve el-Kaim Kompleksi çevresine yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN