DEM Parti'den Bahçeli'nin 'Öcalan Meclis'te konuşsun' çağrısına destek: Barışın muhatabı Öcalan'dır

DEM Parti'den Bahçeli'nin 'Öcalan Meclis'te konuşsun' çağrısına destek: Barışın muhatabı Öcalan'dır

MHP Lideri Bahçeli, Meclis'teki grup toplantısında çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada Öcalan'a çağrı yaparak "Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin" dedi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Bahçeli'nin çağrısının ardından yaptığı açıklamada "Bölgedeki barışın çözülmesi bizim elimizdedir. Ortadoğu'da ve Türkiye'de barışın muhatabı Sayın Abdullah Öcalan'dır. Kürt sorunun çözümü meclistedir." ifadelerini kullandı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'teki parti grup toplantısında çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada Öcalan'a çağrı yaparak "Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin" ifadelerinin ardından açıklama yaptı. Hatimoğulları, "Bölgedeki barışın çözülmesi bizim elimizdedir. Ortadoğu'da ve Türkiye'de barışın muhatabı Sayın Abdullah Öcalan'dır. Kürt sorunun çözümü meclistedir." dedi.

Hatimoğulları “Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır. Onurlu bir barış için insiyatif almaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Hatimoğulları'nın açıklaması şöyle:

"Türkiye gerçekten güvenli sınırlara sahip olmak istiyorsa yapması gereken ilk şey silahların bırakılması, dış politikasını barış ve diplomasi üzerinden inşa etmesi, Kürt sorununu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözmesidir.

AK Parti'nin dış politikası iflas etmiştir. Ama bölgedeki barış için Kürt sorununun çözülmesi bizlerin elindedir. Kürt sorununun çözüm yolu, yöntemleri ve muhatapları bellidir. Ortadoğu'da ve Türkiye'de barışın muhatabı İmralı'da tecrit altında bulunan Sayın Abdullah Öcalan'dır.

Tecrit 44 yıldır devam ediyor. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için yıllardır mücadele ediyoruz. Tecrit kaldırılmalıdır. Evet, bırakın tecrit kalksın. Sayın Öcalan çıksın konuşsun. Ne konuştuğunu görelim. Acil bir şekilde bu konuda adım atılmalıdır.

Kürt halkı barış demekten çözüm demekten geri durmadı ama bir eksik var ki Türkiye'nin batısına barışı yeteri kadar anlatamadık."

"UMUT HAKKI’ KONUSUNU DİLLENDİRİYOR, MÜCADELESİNİ VERİYORDUK"

Grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin Bahçeli'nin 'umut hakkı' çıkışıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Hatimoğulları, “Biz zaten uzun zamandır ‘Umut hakkı’ konusunu dillendiriyor, mücadelesini veriyorduk.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN