Karda yürüyen, buz tutan bile hastalık yüzü görmez! Canan Karatay'ın reçeteye yazdığı besin! Kışın evden eksik etmeyin

Karda yürüyen, buz tutan bile hastalık yüzü görmez! Canan Karatay'ın reçeteye yazdığı besin! Kışın evden eksik etmeyin

Bunu tüketince karda yürüyen, buz tutan bile hastalık yüzü görmez. Canan Karatay’ın reçeteye yazdığı besin. Bu besini kışın evden eksik etmeyin, hastalıkları tamamen unutun. İşte, Canan Hoca’nın kış reçetesi…

Prof. Dr. Canan Karatay, yaz sebzelerinin kışın tüketilmemesi gerektiğini belirterek, kışın bağışıklığı güçlendiren ve hastalıklardan koruyan besinleri açıkladı. Kış sebze ve meyveleri, havaların soğumasıyla pazar tezgahlarına inerken, bu dönemde sağlıklı beslenmenin önemi daha da artıyor.

KIŞIN TÜKETİLMESİ GEREKEN BESİNLER

Prof. Dr. Karatay, kış mevsiminde sağlıklı beslenmek için belirli besinlerin ön plana çıktığını vurguladı. Kışın mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında kemik suyu, paça çorbası, ev yoğurdu ve bol sirke yer alıyor. Bu besinler, doğal probiyotik içerikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

PROBİYOTİK VE PREBİYOTİK DENGESİ

Karatay, sağlıklı bir beslenme için probiyotik ve prebiyotik dengesine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. "Probiyotik tek başına olmaz. Prebiyotikle birlikte alınması lazım. Buna örnek olarak lahana, soğan, sarımsak diyebilirim. Bunların çiğ hali prebiyotiktir. Turşusu yapıldığında probiyotik olurlar," diye açıkladı. Bu bilgileriyle, kışın beslenme alışkanlıklarının nasıl olması gerektiğine dair önemli ipuçları sundu.

canan-karatayin-kis-recetesi-2.jpg

D VİTAMİNİ VE GÜNEŞ IŞIĞININ ÖNEMİ

Kış mevsiminde D vitamininden yoksun kalındığını belirten Prof. Dr. Karatay, güneş ışığının eksikliğinin psikolojik olarak vücudu olumsuz etkilediğini vurguladı. "Dışarı çıkın. Kar yağsa da, kış olsa da, çıkıp dışarıda yürüyün. Deniz kenarında yürüyün, ormanlarda yürüyün," dedi. Bu öneri, hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı desteklemek için önemli bir tavsiye.

DOĞAL BESİNLERİN GÜCÜ

Karatay, kışın doğal besinlerin tüketiminin önemine de değindi. Yıllarca hayvansal yağların ve sakatatların hastalık sebebi olarak gösterildiğini ifade eden Karatay, bu yanlış bilgilendirmelerin D vitamini eksikliğine yol açtığını belirtti. Kışın evde yapılmış turşuların, doğal olan besinlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

canan-karatayin-kis-recetesi-1.jpg

BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİRİN

Prof. Dr. Canan Karatay, kış aylarında sağlıklı beslenmenin ve hareket etmenin önemini vurgulayarak, "Kışın mutlaka tüketilmesi gereken evde yapılmış kemik suyu, paça çorbası, ev yoğurdu ve bol sirke. Çünkü bunların hepsi doğal probiyotik içerirler," diyerek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yönelik önemli önerilerde bulundu. Sağlıklı bir kış geçirmek için bu önerileri dikkate almakta fayda var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN