Haniye’nin öldürüldüğü binadan ilk görüntü: Füzenin hedefi olan hasarlı bölüm yeşil örtüyle kapatıldı

Haniye’nin öldürüldüğü binadan ilk görüntü: Füzenin hedefi olan hasarlı bölüm yeşil örtüyle kapatıldı

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da suikasta uğradığı binanın fotoğrafı ortaya çıktı. Fotoğrafta binanın füzenin hedefi olan bölümünün hasar aldığı ve yeşil bir örtüyle kapatıldığı görülüyor.

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın yemin töreni için İran’da bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran’da suikasta uğradı. Suikastın gerçekleştiği 6 katlı binanın fotoğrafları İran basınında yer aldı.

HASARLI BÖLGE KAPATILDI

Fotoğraflarda binanın bir kısmının ciddi şekilde hasar aldığı ve füzenin hedefi olan bölümün yeşil bir örtüyle kapatıldığı görülüyor.

9770685.jpg

Habere göre, Haniye’nin kaldığı bina, Tahran’ın kuzeyinde, resmi törenler için kullanılan Sadabad Sarayı’na yakın bir konumda ve Devrim Muhafızları Ordusu’na ait gazilere hizmet veren bir yapı.

Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki Başkan Yardımcısı Halil el-Hayya, saldırının ardından yaptığı açıklamada, görgü tanıklarının Haniye’nin bulunduğu odaya füze isabet ettiğini doğruladığını belirtti.

Haniye’nin kaldığı odanın tahrip olduğu ve binadaki bazı cam, pencere, kapı ve duvarlarda hasar oluştuğu bildirildi.

789654123.jpg

NE OLMUŞTU?

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından Devrim Muhafızları Ordusu’nun yayınladığı bildiride, "Şüphesiz, İsrail rejiminin bu suçuna İran ve direniş cephesi, sert ve acı dolu karşılık verecektir" ifadeleri yer almıştı.

İran hükümeti, Haniye’nin öldürülmesinin ardından ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildiği duyurmuştu.

HAMANEY’DEN İNTİKAM SÖZÜ

İran dini lideri Ali Hamaney, Haniye’nin hayatını kaybetmesine ilişkin yazılı açıklama yayımlamış ve açıklamada, "Katil ve terörist Siyonist rejim (İsrail), değerli misafirimizi evimizde şehit ederek bizleri derinden üzdü, ancak kendisine yönelik ağır bir cezanın da zeminini hazırladı. Haniye’nin kanının intikamını almayı vazifemiz olarak görüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN