Fındık fiyatları yerinde sayıyor! Tüccarda fındık fiyatları ne zaman yükselecek? Uzmanlar açıkladı

Fındık fiyatları yerinde sayıyor! Tüccarda fındık fiyatları ne zaman yükselecek? Uzmanlar açıkladı

Üretici merak ediyor, fındık fiyatları yerinde sayıyor! Tüccarda fındık fiyatları ne zaman yükselecek? Uzmanlar açıkladı...

Fındık piyasasında bu sezon alışılmadık bir durum yaşanıyor. Genellikle sezon başında yükselen fiyatlar, bu yıl yerinde saymaya devam ediyor. Sezon başında Ordu’da tüccar fındığı 115 TL’den alırken, fiyatlar 35 gündür değişmedi. 5 Eylül Perşembe günü itibarıyla serbest piyasada 50 randıman levant kalite fındık hala 115 TL’den işlem görüyor. Fındık alım satımında %2.1 oranında stopaj ve borsa kesintisi uygulanıyor.

FINDIK FİYATLARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR MU?

Fındık fiyatlarından haber var! Fiyatlar güncellendi: Liste baştan aşağı değişti!

Sektör temsilcilerine göre, fındık fiyatlarının artması için Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alım esaslarını ve fiyatlarını güncellemesi gerekiyor. Ayrıca piyasaya fındık girişinin az olması halinde de fiyatların yükselmesi mümkün görünüyor.

Bunun yanı sıra, sahil kesimlerinde görülen Kokarca zararlısının etkisiyle birçok üretici fındığını erkenden satmayı planlıyor. Bu durum da piyasa üzerinde baskı yaratıyor ve fiyatların sabit kalmasına neden oluyor.

Fındık sektöründe yaşanan bu gelişmeler, üreticileri ve tüccarları yakından ilgilendiriyor. Piyasanın ne yönde şekilleneceği ise TMO’nun alacağı kararlar ve üreticilerin satış politikasına bağlı olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN