Erkek şiddeti son bulmuyor: 8 ayda 280 kadın katledildi

Erkek şiddeti son bulmuyor: 8 ayda 280 kadın katledildi

Türkiye'de cinsiyet eşitsizliği ve mevcut politikalarla gitgide artan kadına şiddet, artık toplumsal bir sorun haline geldi. Kadınlar eski eşleri ve ayrılığı kabul etmeyen eski sevgilileri tarafından türlü şiddete maruz kalıyor. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, kadın cinayetlerinin 8 aylık raporunu yayımladı. Verilere göre, 8 ayda 280 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 50 kadının ölümü ise şüpheli ölüm olarak kaydedildi. Kadınların 153'ü ateşli silahla, 60'ı kesici aletle öldürüldü.

Kadına şiddet her geçen gün artıyor. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun (TKDF) son raporu, ülkemizdeki kadın cinayetlerinin vahim boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ağustos ayında 31 kadının hayatına erkek şiddeti son bulurken, yılın ilk 8 ayında bu sayı 280'e ulaştı. 50 kadının ölümü ise şüpheli ölüm olarak kaydedildi.

KADINLAR EN ÇOK EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların 153'ü ateşli silahla, 60'ı kesici aletle öldürüldü. Öldürülen kadınların 134'ü evli, 73'ü bekar, 41’inin medeni durumu bilinmiyor. Kadınların 162'si kendi evinde, 9'u çalıştığı yerde, 82'si kamusal alanda öldürüldü.

AĞUSTOS AYINDA 31 KADIN KATLEDİLDİ

Ağustos ayında ise 31 kadın cinayeti işlendi. Kadınları öldüren erkeklerin 4’ünün boşanma veya ayrılma aşamasında olduğu belirlendi. Kadınların 13’ü ateşli silahla, 8’i kesici aletle öldürüldü. Öldürülen kadınların 13’ü evli, 10’u bekar, 5’inin medeni durumu bilinmiyor. Kadınların 14’ü kendi evinde, 1’i çalıştığı yerde, 12’si kamusal alanda öldürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN