Dışişleri'nden İsrail'e tepki: Diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız

Dışişleri'nden İsrail'e tepki: Diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin İran’da uğradığı suikast sonucu öldürülmesin ardından Haniye için 1 günlük yas ilan etmesi, İsrail'de krize yol açtı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın "Elçilik temsilcileri Haniye'nin yasını tutmak istiyorsa Türkiye'ye gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yas tutabilir" sözlerine "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız." yanıtını verdi.

Gazze saldırılarında 3 oğlu ve 4 torununu kaybeden Hamas Lideri İsmail Haniye, cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için geldiği İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Türkiye, Haniye için 1 günlük yas ilan etti ve bayrakları yarıya indirmesi İsrail'de krize yol açtı.

TÜRK MASLAHATGÜZARI BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Türkiye'nin İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki büyükelçiliğinde, öldürülen Haniye için Türk bayrağı yarıya indirildi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz tepki olarak İsrail'deki Türk maslahatgüzarını bakanlığa çağırdı.

Sosyal medyadan da skandal bir paylaşım Katz "Elçilik temsilcileri Haniye'nin yasını tutmak istiyorsa Türkiye'ye gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yas tutabilir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN KATZ'IN SKANDAL SÖZLERİNE TEPKİ

İsrailli Bakan Katz'ın mesajına Türkiye'den yanıt gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli Katz'ın sözlerine sert tepki göstererek "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU? Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN