Coca Cola ve Schweppes ürünlerinde tespit edildi! Bir yudum daha almayın: Kola değil zehir içiyormuşuz

Coca Cola ve Schweppes ürünlerinde tespit edildi! Bir yudum daha almayın: Kola değil zehir içiyormuşuz

Gazlı içecekler üzerinde yapılan bir araştırma bütün gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Fransa merkezli Çevre İçin Harekete Geç (Agir pour l'environnement) Derneği, Coca Cola ve Schweppes ürünleri üzerinde yaptığı inceleme herkesi şaşkına çevirdi. Yıllardır kola yerine zehir içmişiz.

Fransa merkezli Çevre İçin Harekete Geç (Agir pour l'environnement) Derneği, gazlı içecekler üzerinde gerçekleştirdiği test sonucunu paylaştı. Coca Cola ve Schweppes ürünlerinde mikro ve nano partikül formunda 6 çeşit plastik madde olduğu görüldü. Perşembe günü yayınlanan araştırma ile birlikte 1 litrelik Coca Cola ve 1,5 litrelik Schweppes şişeleri defalarca açılarak içlerindeki plastik oranları tespit edildi.

6 FARKLI PLASTİK TESPİT EDİLDİ

Şişelerin açılması ile birlikte kızılötesi analiz metodu kullanılarak yapılan gözlemlerde 5 mm'den küçük plastik parçacıkları ve toplamda 6 farklı plastik polimer keşfedildi paylaşıldı. Coca Cola için yapılan incelemede 20 kez kapağı açılan şişede litre başına 46 mikrop partikül bulunurken Schweppes şişesinde litre başına 62 mikrop partikül tespit edildi.

Coca-Cola ve Schweppes ürünlerinde mikroplastiklerin varlığı tespit edildi! - Haber Ekspres- İzmir Haberleri- Son Dakika Haberleri

Dernek Müdürü Stéphen Kerckhove, İnternet ortamında yayınlanan araştırmanın sonuçları doğrultusunda tüketicilerin konuyla ilgili potansiyel sağlık riskleri ile ilgili bilgilendirilmesi gerektiğini savundu. Dernek şişenin kapağının aşınmasının şişe içinde mikroplastik oluşumuna sebep verdiğini düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN