Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji'den yağış uyarısı

Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemiz genelinde hava durumu değişiyor. Özellikle pazar günü itibariyle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Van'ın doğusu, Balıkesir'in batı ilçeleri ve Edirne çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ve Kahramanmaraş'ın batısında sağanak ve gök gürültülü yağış etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu uyarısına göre, ülkemizin birçok bölgesinde yağışlı bir hava bekleniyor.

Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Van'ın doğusu, Balıkesir'in batı ilçeleri ve Edirne çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ve Kahramanmaraş'ın batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin genel olarak parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin edilirken, diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Vatandaşların, özellikle yağış beklenen bölgelerde, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi risklere karşı tedbirli olması ve yetkililerin uyarılarını takip etmesi önem taşıyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, kuzeydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

13 EYLÜL CUMA GÜNÜ

8 Eylül Pazar

14 EYLÜL CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

15 EYLÜL PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

16 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN