Bu ülkeler pasaportta dünyanın en güçlüleri! 1’inciyi Singapur devirdi, Türkiye’nin sıralaması ise üzdü…

Bu ülkeler pasaportta dünyanın en güçlüleri! 1’inciyi Singapur devirdi, Türkiye’nin sıralaması ise üzdü…

2024 yılında dünyanın en güçlü pasaportları belli olurken sıralama da değişti. Öyle k bu yıl 1’inciyi Singapur devirdi. Peki, dünyanın en güçlü pasaportları hangileri? Türkiye kaçıncı sıralamada? İşte detaylar…

Henley Pasaport Endeksi'nin Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nden derlediği verilere göre, bu yıl dünyanın en güçlü pasaportu sıralamasında önemli bir değişiklik yaşandı. Singapur, Japonya'yı geçerek en üst sıraya yerleşti. Türkiye ise 114 puan ile 53. sırada bulunuyor. İşte 2024 yılı itibariyle dünyanın en güçlü pasaportları…

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ PASAPORTLARI

1. Singapur: 193 Puan

Singapur, 193 puanla dünyanın en güçlü pasaportu unvanını kazandı. Singapur vatandaşları, geniş bir ülke yelpazesi için vizesiz seyahat edebilme hakkına sahip.

2. Japonya: 191 Puan

Japonya, 191 puanla ikinci sırada yer alıyor. Japon pasaportları, küresel ölçekte geniş bir seyahat özgürlüğü sunuyor ve Japonya uzun süre bu sıralamanın zirvesindeydi.

3. Finlandiya, Fransa, Almanya, İtalya, Güney Kore, İspanya ve İsveç: 190 Puan

Bu ülkeler 190 puan ile üçüncü sırayı paylaşıyor. Finlandiya, Fransa, Almanya, İtalya, Güney Kore, İspanya ve İsveç vatandaşları, birçok ülkeye vizesiz giriş imkanı sunan güçlü pasaportlara sahip.

4. Birleşik Krallık, Avusturya, Danimarka, İrlanda, Lüksemburg ve Hollanda: 189 Puan

Birleşik Krallık, Avusturya, Danimarka, İrlanda, Lüksemburg ve Hollanda pasaportları 189 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Bu ülkelerin pasaportları da oldukça güçlü ve geniş bir seyahat özgürlüğü sağlıyor.

dunyanin-en-guclu-pasaportlari-1.jpg

5. Belçika, Malta, Norveç ve Portekiz: 188 Puan

Belçika, Malta, Norveç ve Portekiz'in pasaportları 188 puanla beşinci sırada bulunuyor. Bu ülkeler, vatandaşlarına birçok ülkeye kolay erişim imkanı sunuyor.

6. Avustralya, Yeni Zelanda ve İsviçre: 187 Puan

Avustralya, Yeni Zelanda ve İsviçre pasaportları, 187 puan ile altıncı sırayı paylaşıyor. Bu ülkelerin vatandaşları da oldukça geniş bir vizesiz seyahat ağına sahip.

7. Kanada, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Polonya ve ABD: 186 Puan

Kanada, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Polonya ve ABD pasaportları, 186 puan ile yedinci sırada. Bu ülkeler de geniş bir seyahat özgürlüğü sunan pasaportlara sahip.

8. Macaristan: 185 Puan

Macaristan pasaportu, 185 puan ile sekizinci sırada yer alıyor. Macar vatandaşları da vizesiz seyahat imkanı sunan güçlü bir pasaporta sahip.

dunyanin-en-guclu-pasaportlari-2.jpg

9. Litvanya: 184 Puan

Litvanya pasaportu, 184 puan ile dokuzuncu sırada. Litvanya'nın pasaportları da geniş bir seyahat ağı sunuyor.

10. Estonya, Letonya, Slovakya ve Slovenya: 182 Puan

Estonya, Letonya, Slovakya ve Slovenya pasaportları, 182 puan ile onuncu sırayı paylaşıyor. Bu ülkelerin vatandaşları da birçok ülkeye vizesiz giriş yapabilme imkanına sahip.

Türkiye ise 114 puan ile 53. sırada yer almakta. Türk vatandaşları, bu sıralama göz önüne alındığında daha sınırlı bir seyahat özgürlüğüne sahip.

Bu sıralama, her yıl güncellenen Henley Pasaport Endeksi'ne dayanmaktadır ve pasaportların sağladığı seyahat özgürlüğü üzerinde önemli bir gösterge olarak değerlendirilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN