Can Atalay'ı cezaevinde ziyaret eden Erkan Baş: 'Numan Kurtulmuş gelip emir kuluyum desin'

Can Atalay'ı cezaevinde ziyaret eden Erkan Baş: 'Numan Kurtulmuş gelip emir kuluyum desin'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Gezi davasında 18 yıl hapse mahkum edilen milletvekili Can Atalay'ı ziyaret ederek, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a seslendi. Baş, "Numan Kurtulmuş gelip emir kuluyum desin" ifadesini kullandı.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Gezi davasında 18 yıl hapse mahkum edilen TİP Hatay milletvekilleri Can Atalay’ı cezaevinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından Silivri Cezaevi’nin önünde basın açıklaması düzenleyen Baş, "Halkın önüne çıkacak yüzü olmayanlar bir milletvekilinin halka buluşmasını engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun bundan daha bir özeti olamaz" dedi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a "bizimle yaptığı görüşmelerde samimiyse" diyerek seslenen Baş, yapması gereken tek şeyin Silivri Cezaevi'ne gelerek Can Atalay'dan özür dilemek olduğunu söyledi.

Baş, Kurtulmuş'un "Hatay halkının helal oylarıyla seçilmiş milletvekilimiz Can Atalay’a diyecek ki ‘ Kusura bakmayın Can Bey biz de emir kuluyuz, ortada anayasa yok ortada hukuk adalet yok biz de bunların farkındayız ama elimizden bir şey gelmiyor" demesini istedi.

Can Atalay'la gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, "Herhalde dünyada eşine rastlanılmayan bir durum, milletvekilimizle görüşebilmek için Adalet Bakanlığı’ndan izin almak ve cezaevine ziyarette bulunmak cezaevinde kendisi ile görüşmek zorundayız" diyerek cezaevi önünde açıklamalarda bulunan Baş, Can Atalay'ın kendinden çok vatandaşın dertlerini ve ülkeye yaşananları konuştuğunu söyledi.

"MEMLEKETİ KONUŞTUK"

Baş, "Can, Ezgi Eygi isimli yurttaşımızın İsrailli katiller tarafından Filistin’de katledilmesini büyük bir acı ile andığını paylaştı. Can Narin’i konuştu. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu haksızlıkların hukuksuzlukların toplumu suskunlaştırma girişimlerinin bu gericiliğin yobazlığın ülkeyi esir alma sürecinin Narin’in katline giden boyutlarını uzun uzun değerlendirdik ve çocuklarımızın yaşayabileceği bir ülke kurmak için sürdürmemiz gereken kavgayı konuştuk. Sokakta vatandaşın yaşadığı tüm dertler, işsizlik, yoksulluk her geçen gün zorlaşan hayat şartları, işçi arkadaşlarımızın sürdürdüğü direnişler, Can’la kendisinden çok daha fazla bunları konuştuk. Bütün bu sürecin bir bütün olduğunu, bu iktidar eliyle ülkenin anayasasız yönetilen anayasanın rafa alındığı ve tüm ülkenin kaderinin bir kişinin iki dudağına sıkıştırıldığı, özgür düşüncesini isteyen yurttaşların susturtulduğu, gazeteci ve siyasetçilerin susturulduğu, yoksulun adalete susadığı bir Türkiye’yi değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

"NUMAN KURTULMUŞ SAMİMİYSE GELSİN CAN İLE GÖRÜŞSÜN"

İktidarı eleştiren Baş, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Kendileri halka çıkacak yüz bulamayanlar, halkın önüne çıkacak yüzü olmayanlar bir milletvekilinin halka buluşmasını engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun bundan daha bir özeti olamaz."

"BU HALK SİZİ MUTLAKA EMEKLİ EDECEK"

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a seslenen Baş, şöyle konuştu:

"Gerçekten bizimle yaptığı görüşmelerde samimiyse, bugüne kadarki siyasi hayatında savunduğunu iddia ettiği değerlerde samimiyse yapması gereken bir tek şey kaldı, Ankara’dan yola çıkacak, Silivri’ye gelecek ve Hatay halkının helal oylarıyla seçilmiş milletvekilimiz Can Atalay’a diyecek ki ‘ Kusura bakmayın Can Bey biz de emir kuluyuz, ortada anayasa yok ortada hukuk adalet yok biz de bunların farkındayız ama elimizden bir şey gelmiyor, biz de emir kuluyuz,’ Numan Kurtulmuş’un şu an için kurabileceği tek inandırıcı cümlesi bu olabilir. İktidara sesleniyorum, yarın öbür gün bunların hepsinin unutulacağını düşünüyorsunuz ama sizleri uyarıyorum, bu kadar açık hukuksuzluklar, suçlar işledikten sonra yarın öbür gün siyaseten bu halk sizi mutlaka emekli edecek ömür boyu huzur içinde yaşayabileceğinizi düşünüyor musunuz? "

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN