Burger Gate... 'Böyle mi Gazze’nin yanında olacağız!'

Burger Gate... 'Böyle mi Gazze’nin yanında olacağız!'

Rize’deki Burger King açılışında İsrail’i protesto ettiği gerekçesiyle tekme tokat dövülen öğretim görevlisi Dr. Kemal Sağlam “Böyle mi öldürülen masum bebeklerin yanında olacağız?” diye sordu. Olayla ilgili ulaşmaya çalıştığımız birçok yetkili, telefonlarımıza çıkmadı.

MERVE ŞİŞMAN

İsrail’e destek verdiği gerekçesiyle boykot edilen zincirlerden biri de Burger King oldu. Önceki gün ünlü restoranın Rize’de yeni şube açılışı yapıldı. Duaların okunduğu törene, Ak Partili belediye başkanları ve yöneticileri katıldı. Açılıştan bir saat önce şubenin önüne gelen Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca çok sayıda kişinin saldırısına uğradı. Acil Serviste tedavi altına alınan Sağlam’ın burnu kırıldı, kulak zarı patladı. Vücudunun çeşitli yerlerinde darp izi bulunan Sağlam, rapor alıp saldırganlardan şikayetçi oldu. Talihsiz akademisyen “Kahrolsun İsrail dediğim için, 30 kişi dövdü. Valim bana söz verdi, ‘hepsini yakalayacağız’ dedi. 2 kişi yakalandı sonra serbest bırakıldı. Böyle mi Filistin’in, öldürülen masum bebeklerin yanında olacağız. Geciken adalet adalet değildir” tepkisini gösterdi. .

Rize Valisi İhsan Selim, skandala ilişkin sorularımızı yanıtsız bırakırken açılışa katılan belediye başkanları, KARAR’ın telefonlarını engelledi. Telefonlarımıza cevap veren tek isim, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete oldu. Olayın açılış esnasında olmadığını, Kemal Sağlam’ın darp edildiğini görmediğini savunan Mete, şunları kaydetti: “İşletmenin sahibi, okul arkadaşım. Belediyemize kadar gelip davet etmişti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım. Açılışta 10 dakika bile durmadım. Kurdele kesimine denk geldim. Hakkımızda karalama kampanyası düzenleniyor. İsimlerimizi medyaya vererek 3 belediye başkanını da ateşe atıyorlar. Marketlerde de İsrail menşeili ürünler var. O zaman hiçbir şey almayalım marketlerden. Burada bakış açısında sorun var.”

MCDONALD’S HATIRLATMASI

Bu arada, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, sosyal medya hesabında boykotla ilgili bir başka hatırlatmada bulundu. Londra’da 87 yaşındaki yaşlı bir kadının, her sabah McDonald’s şubesinin önünde tek başına yaptığı protesto gösterisini anlatan bir paylaşımı alıntılayan Küçükusta “Protestodan vazgeçtim. McDonald’s Türkiye Futbol Federasyonu’nun sponsorlarından biri. İnsanda biraz utanma olur” mesajını paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN