Güneşte değil gölgede kurutuluyor! Kavlatma makinası kullanılarak 20 dakikada hazırlanıyor, tezgahta bir tane kalmıyor!

Güneşte değil gölgede kurutuluyor! Kavlatma makinası kullanılarak 20 dakikada hazırlanıyor, tezgahta bir tane kalmıyor!

Adana'nın Kozan ilçesinde hasat dönemi başladı. Yaz aylarında toplanan ürünler kış aylarında satılığa çıkarılıyor. Omega 3 bakımından zengin olan bu ürünü tüketenler hafızayı da fişek gibi yapıyor. Kavlatma makinesi kullanılarak 20 dakikada hazırlanıyor satılmak için tezgaha doğru yola çıkıyor.

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Karabenili Mahallesi'nde 850 rakımda geleneksel yöntemlerle yapılan ceviz hasadı başladı. Cevizin hasat edilmesi ile birlikte yeşil kabuğundan özenle ayrılan ürünler gölgede kurutularak satışa hazır hale getiriliyor. Hafızayı geliştiren ürünlerin başında gelen ceviz, günlük olarak tüketildiğinde birçok fayda sağlamaktadır.

SABAH ERKENDEN TOPLANIYOR

Ceviz yetiştiriciliği yapan Gökhan Özkan, dededen kalma arazisinde Buğday ve belirli meyve ağaçları ile geçimini sağlamaktadır. Engebeli arazileri bu şekilde değerlendirdiğini belirten Özkan, cevizlerin hasat edilmeye başladığını söyledi. Günün ilk saatleriyle birlikte bahçeye giderek hasadın başladığını aktaran Özkan, “Kışlık ve satmak için ceviz kavlatma makinemiz ile kabuklarından ayırmak için bir çuvalı döküyoruz 20 dakika bekliyoruz. Kabuklarından ayrılınca kurutmaya döküyoruz. Bir hafta içerisinde kurutuyor hem kışlık hem de satılık hale getiriyoruz" dedi.

Kütahyalı marangoz ahşaptan susuz ceviz soyma makinesi icat etti

Geçtiğimiz sevme yaşanan olumsuz hava şartları rekolte düşüşünü beraberinde getirdi. Güçlü bir Omega 3 kaynağı olan ve sağlıklı atıştırmalıkların başında gelen ceviz vücut içinde birçok etki sağlamaktadır.

Ceviz soyma makinesi üreticinin yüzünü güldürüyor - Son dakika ekonomi haberleri

CEVİZİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Sindirim sistemini iyileştiren besinler arasında yer alan ceviz bağırsak sağlığına destek olur.
  • Mide ve bağırsak sisteminde yer alan faydalı mikroplar için yararlı besin kaynakları arasındadır.
  • Kalp sağlığını destekleyerek kötü kolesterolü düşürür.
  • A ve c vitaminleri ile birlikte Demir kalsiyum, protein ve diyet lifi açısından son derece zengindir.
  • Hafızayı güçlendirme konusunda son derece etkilidir.
  • Stres seviyesini dengeler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN