Herkes bayıla bayıla yiyordu, şimdi kimse ağzına sürmeyecek! Ünlü börekçi kıyma değil bakın ne kullanıyormuş…

Herkes bayıla bayıla yiyordu, şimdi kimse ağzına sürmeyecek! Ünlü börekçi kıyma değil bakın ne kullanıyormuş…

Herkesin bayıla bayıla yediği o börekler kara listeye alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler doğrultusunda taklit ve tahriş ürün satan firmalar içerisinde ünlü börek markası da eklendi. 3 şubesinde kıymalı diye satılan böreğin içerisine bakın kıyma yerine ne koyuyorlarmış?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte taklit ve tahriş ürün satan firmalar tek tek belirlendi. İstanbullular tarafından severek tüketilen Sarıyer Börekçisi’nin 3 şubesinde kıymalı diye satılan böreğin %100 kıyımı olmadığı belirtildi.

Türkiye'de gıda güvenliği konusunda yeni önlemler alınmaya devam ederken Tarım ve Orman Bakanlığı da tüm firmaları tek tek inceliyor. Müşterinin sağlığını tehlikeye atacak işletmeler hakkında İşlem başlatılırken 2 ekimden beri açıklanan taklit ve tahriş yapan firma ve ürünler Kara listede yerini aldı.

FİRMALAR KARA LİSTEYE ALINDI

"guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" ı internet sitesi üzerinden yapılan paylaşım ile birlikte gıda güvenliğini hiçe Sayan firmalar için inceleme başlatıldı. Birçok ünlü firmanın yer aldığı listede dev fast food zinciri Arby'sin Kayseri'deki şubesi yer alırken et olarak Roast Beef ürününde kanatlı eti tespit edildiği belirtildi.

Arby's, Kocasinan (Gevhernesibe Mah.) | GetirYemek

İÇİNDEN KIYMA ÇIKMADI

Arby's markasının ardından ünlü Sarıyer Börekçisi’nin kıymalı böreğinin içerisinde kıyma olmadığı tespit edildi. Sultangazi, Pendik ve Kağıthane'de bulunan 3 şubenin kıymalı böreğinde kanatlı eti, sakatat taşlık, poşeti gibi etlerin kullanıldığı tespit edildi.

Sarıyer Börekçisi'nde Skandal: 'Kara Liste'ye Girdi! Kıyma Diye Bakın Neler Yedirmişler

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN