Avrupalıların hayran kaldığı Türk köyleri! Burası ne İsviçre ne Fransa

Avrupalıların hayran kaldığı Türk köyleri! Burası ne İsviçre ne Fransa

Bu köyler, İsviçre’de değil, Türkiye’de bulunuyor! Hazırlıklarını tamamlayan ziyaretçiler, bu eşsiz yerleri keşfetmeye akın ediyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından belirlenen en iyi turizm köyleri listesi açıklandı ve Türkiye’den birçok köy bu prestijli sıralamada yer aldı. Bu köyler, Türkiye’nin turizm potansiyelini ve çeşitliliğini gözler önüne seriyor. İşte, Avrupa’nın hayranlıkla baktığı o muhteşem köyler…

EN İYİ TURİZM KÖYLERİ: KİMSE BİLMİYOR

Nevşehir iline bağlı Mustafapaşa köyü, Türkiye’nin en iyi turizm köyleri arasında öne çıkıyor. Kapadokya’nın tarihi ve kültürel mirasını yansıtan bu köy, kendine has mimarisi ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerini etkiliyor.

img-0096.jpeg

Sakarya ilindeki Taraklı köyü ise huzurlu atmosferi ve Osmanlı dönemine ait evleriyle tanınmaktadır. Bu köy, tarihi yapısını koruyarak turizm açısından büyük bir potansiyele sahip.

img-0097.jpeg

İzmir ilinden ise iki köy, Birgi ve Şirince, en iyi turizm köyleri listesine girmeyi başardı. Birgi, tarihi evleri ve Osmanlı dönemine ait camileri ile dikkat çekerken, Şirince ise şarap üretimi ile ünlü, taş evleri ve dar sokaklarıyla göz kamaştıran bir köy olarak öne çıkıyor.

img-0098.jpeg

Bunların yanı sıra, Bursa ilindeki Cumalıkızık köyü, Mardin’deki Anıtlı köyü, Antalya’daki Üçağız köyü ve Erzincan’daki Kemaliye köyü de en iyi turizm köyü geliştirme programına dahil edilen diğer köyler arasında yer alıyor. Bu köyler, turizm potansiyellerini artırmak ve sürdürülebilir turizm uygulamalarını desteklemek amacıyla özel bir programa katılmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN