Ankara’da ekiliyor 30 kişi hasat ediyor! 80 bin dönümde bereketli işleyiş: Başkentten 20 bin ton verim geliyor

Ankara’da ekiliyor 30 kişi hasat ediyor! 80 bin dönümde bereketli işleyiş: Başkentten 20 bin ton verim geliyor

Ankara’nın Polatlı ilçesinde heyecanlı hasat başladı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı bölge işletmelerinde 80 bin etkili tarım arazisine ekilen ürünleri 30 kişi hasat ediyor. İşte, yılda Başkentten 29 bin ton verim getiren o hasadın detayları…

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı bölge işletmelerinde hasat başladı. Yüzde 90’ı buğday olarak gerçekleştirilen hasat, 80 bin dekara yakın etkili alanda 18 biçerdöver, 7 kamyon ve 30 işçiyle sürüyor.

Teknolojik araçların yardımı ile tek tek özenli bir şekilde ayrıştırılan buğday taneleri, ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan TİGEM’in silolarında depolanıyor.

YILLIK VERİM 20 BİN TONA ULAŞIYOR

TİGEM Polatlı İşletmesi Müdürlüğü’nde Bitki Üretim Müdür Yardımcısı Evren Albayrak, üretimle ilgili yaptığı açıklamasında “Polatlı TİGEM işletmemizde yılda yaklaşık 15 bin ila 20 bin ton arası tohumluk üretimi gerçekleşmektedir. Bu rakam iklim koşullarında değişmek olup kurak ve yağışlı yıllarda azalmış ve artmıştır” ifadelerini kullandı.

İşletmede üretimi yapılan buğday çeşitleriyle ilgili de bilgi veren Albayrak, “Reis, bezostaja ve tosunbey ekmeklik buğday çeşitlerini üretmeye devam etmekteyiz. Bununla birlikte bu yıl selamibey ve karakılçık adında yerel çeşidimizi üretim desenimize koymuş bulunmaktayız. Söz konusu çeşitlerin üretim çalışmaları bittikten sonra üretim desenimize girmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

ankara-polatlida-bugday-hasadi-1.jpg

Albayrak, “Bu yıl 18 biçer, 7 kamyon ve 30 işçiyle hububat hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Mahsul tohumlarını saatte 20 ton modern tohum hazırlama tesislerinde elenerek ve paketlenerek ülkemizin çiftçilerine sunulmaktadır. Dağıttığımız tohumluklar ülkemizde yaklaşık 450 bin dekar ekili işe tekabül etmektedir” dedi.

TİGEM’in Polatlı işletmelerinin özelliklerine de değinen Albayrak, “Polatlı TİGEM işletmesi yaklaşık 211 bin dekarlık alan ile 4'üncü büyük işletmedir. Biz 211 bin dekar alanda 180 bin dekarda tarla bitkileri, kalan araziler ise mera ve tarım dışı olarak kullanılmaktadır” diyerek hasadın maksimum 20 gün içerisinde tamamlanacağı bilgisini de verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN