AK Partili başkan yardımcısının öldürüldüğü ortaya çıktı! Kaza değilmiş

AK Partili başkan yardımcısının öldürüldüğü ortaya çıktı! Kaza değilmiş

Kayseri'de 12 Ekim 2023 tarihinde trafik kazasında hayatını kaybettiği sanılan AK Parti Develi İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Aslantürk'ün "tasarlanarak" öldürüldüğü olaya "trafik kazası" süsü verildiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili şüpheli 6 sanık hakkında hazırlanan iddianame Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı AK Parti Develi İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Aslantürk'ün (57) ölümüyle ilgili şüphe üzerine soruşturma başlatmıştı. Aylar süren çalışma sonucu 4'ü tutuklu 6 şüpheliyle ilgili iddianame hazırlandı. Sanıkların "tasarlayarak öldürme", "cebir kullanarak hürriyetten yoksun kılma", "kamu hizmetine tahsis edilmiş eşyaya zarar vermeye azmettirme" ve "gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etmeye azmettirme" suçlarından cezalandırılmaları istendi.

yuuuu.jpg

İddianameye göre sanık B.E. annesi M.T. hakkında çirkin ithamlarda bulunan maktulü kaçırmak için kardeşi K.S.Y., bacanağı F.P. ve arkadaşı B.G.'yi azmettirdi. Planı uygulamak için maktulün evinin yakınlarında keşif yapıldı. Maktulün eşi ve kızını evinde misafir ettiği bir akşam, sanıklar eylemi gerçekleştirmek için harekete geçti. Maktul darbedilerek etkisiz hale getirildi, ağzı ve elleri bağlandı.

Kendi aracına bindirilen maktul B.E. 'nin nişanlısının üzerine kayıtlı bir bağ evine götürüldü. Bağ evinin kömürlük deposuna götürülen maktul, darbedilmeye devam edildi. Göğsünde kaburga kırıkları oluşacak şekilde darbedilen maktul olay yerinde hayatını kaybetti.

Olaya "trafik kazası süsü" vermek için maktul, aracının şoför koltuğuna taşındı. F.P. vitesi boşa alarak araçtan indi ve aracı iterek su kanalına doğru yönlendirdi. Aracın çok fazla ilerlemeden durması üzerine sanıklar olay yerinden ayrıldı.

ppppo.jpg

SANIKLARIN SAVUNMALARI ORTAYA ÇIKTI

Sanık B.E., annesi hakkında asılsız ve çirkin sözler sarf eden maktulü korkutup bırakmayı amaçladığını savundu. Maktulün nefes almadığını B.G. veya F.P.'nin söylediğini, onu aracıyla yolda bıraktıklarını ve aracın su kanalına girdiğini görmediğini söyledi.

Diğer sanıklarda maktulün ölümüne sebep olacak herhangi bir şey yapmadıklarını öne sürdü.

İddianame Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Duruşma tarihi henüz belli değil.

Bu olay, Türkiye'de siyasi cinayetlerin tekrar gündeme gelmesine neden oldu. Davanın adli bir şekilde sonuçlanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN