Ormandan toplayıp kilosunu 400 liradan satıyorlar! Bu lezzeti Ordulular, Giresunlular ve Trabzonlular biliyor

Ormandan toplayıp kilosunu 400 liradan satıyorlar! Bu lezzeti Ordulular, Giresunlular ve Trabzonlular biliyor

Ormandan topluyorlar, kilosunu 400 liradan satıyorlar! Bu lezzeti sadece ve sadece Ordulular, Giresunlular ve Trabzonlular biliyor...

Yazın gelmesiyle birlikte Karadeniz'in bereketli topraklarından çıkan fındık tirmidi, Ordu, Giresun ve Trabzon pazarlarında tezgahlardaki yerini aldı. Ormandan ve fındık bahçelerinden özenle toplanan bu eşsiz lezzet, sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çekiyor.

FINDIK TİRMİDİNİN FAYDALARI NELERDİR?

findik-tirmidi-1.webp

Fındık tirmidi, sadece damakları şenlendiren bir tat değil, aynı zamanda sağlığımız için de bir hazine niteliğinde. İşte fındık tirmidinin sağlığımıza sunduğu bazı önemli faydalar:

Kanserle Savaşan Güçlü Bir Antioksidan: Fındık tirmidi, içerdiği selenyum sayesinde güçlü bir antioksidan görevi görür. Vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşarak kanser riskini azaltmaya yardımcı olur.

Kolesterol Düşmanı: Düzenli olarak tüketilen fındık tirmidi, kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp ve damar sağlığını korur.

Gençlik İksiri: Cildi gençleştiren ve yaşlanma etkilerini geciktiren fındık tirmidi, güzelliğinizi korumanıza yardımcı olur.

Kemikleri Güçlendirir: İçerdiği kalsiyum ve fosfor sayesinde kemikleri güçlendirir, osteoporoz riskini azaltır.

Enerji Deposu: Gün içerisinde enerji ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur, yorgunlukla savaşır.

Beyin Dostu: Beyin fonksiyonlarını geliştirir ve hafızayı güçlendirir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini destekler, hastalıklara karşı direnci artırır.

FINDIK TİRMİDİ NEREDE BULUNUR?

Fındık tirmidi, Ordu, Giresun ve Trabzon'daki pazarlarda ve yerel marketlerde kolaylıkla bulunabilir. Fiyatları, kalitesine ve tazeliğine göre 300 TL ile 400 TL arasında değişmektedir.

DOĞADAN GELEN LEZZET VE ŞİFA: FINDIK TİRMİDİ

Hem lezzetiyle hem de sağlığa faydalarıyla fındık tirmidi, sofralarınıza doğallığı ve şifayı taşıyor. Bu eşsiz lezzeti deneyerek hem damaklarınızı şenlendirin hem de sağlığınıza yatırım yapın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN