Çocuğu özel okula gidenlere geçmiş olsun! Fiyatlar resmen uçtu: İşte okul okul fiyat listesi

Çocuğu özel okula gidenlere geçmiş olsun! Fiyatlar resmen uçtu: İşte okul okul fiyat listesi

Çocuğu özel okulda eğitim gören velilere geçmiş olsun! Fiyatlar resmen uçtu! İşte okul okul güncel fiyat listesi...

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, merkezi sınav puanıyla öğrenci kabul eden yabancı okullar taban puanlarını duyurdu ve önkayıt süreci başladı. Bugün ise Alman, Fransız, Amerikan ve İtalyan liseleri gibi prestijli okullarda kesin kayıt işlemleri başlıyor.

YÜKSEK ÜCRETLER VE EK MASRAFLAR

Resmi Gazete'den duyuruldu! Özel okul ücretlerine zam hesabı değişti: Yeni formül ortaya çıktı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

LGS sonrası çocuklarını sınavla öğrenci alan yabancı özel okullarda okutmak isteyen aileler, ciddi mali yükümlülüklerle karşılaşıyor. Eğitim masrafları 800 bin TL ile 900 bin TL arasında değişirken, servis, kırtasiye ve kıyafet gibi ek hizmetlerle yıllık maliyet 1 milyon TL’yi aşıyor. Yemek ücretleri ise okuldan okula farklılık göstererek 75 bin TL ile 100 bin TL arasında değişiyor. Peşin ödemelerde bazı okullarda indirim uygulanabiliyor.

ÜCRETLERDE BÜYÜK ARTIŞLAR

Okulların 2024 yılı pansiyon ücretleri belirlendi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Bu yıl, Üsküdar Amerikan Lisesi’nin hazırlık sınıfı kayıt ücreti yüzde 100’den fazla artarak 975 bin TL’ye yükseldi. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin ücreti 370 bin TL’den 953 bin 180 TL’ye, Özel Alman Lisesi’nin ücreti ise 239 bin TL’den 905 bin TL’ye çıktı. SEV Amerikan Koleji de bu yıl 975 bin TL kayıt ücreti ile dikkat çekiyor. Özel İtalyan Lisesi, hazırlık sınıfı ücretini 100 bin TL’den 300 bin TL’ye yükseltti.

FRANSIZ LİSELERİ DE FİYATLARINI ARTIRDI

Geçen yıl 375 bin TL olan Saint Michel Fransız Lisesi’nin ücreti 833 bin TL’ye, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi’nin ücreti ise 862 bin TL’ye çıktı. Saint Benoit Fransız Lisesi, hazırlık sınıfı kayıt ücretini 370 bin TL’den 890 bin TL’ye yükseltti.

Özel okul zam oranı kesinleşti: Fazla ücret ödeyen veliler ne yapacak? - Son Dakika Ekonomi Haberleri

DİĞER ÖZEL OKULLARIN ÜCRETLERİ

LGS puanı istemeyen özel okullarda da fiyatlar oldukça yüksek. Özel okulların yıllık ücretleri 300 bin TL’den başlıyor. TED Koleji hazırlık sınıfı 560 bin TL’ye ulaşırken, yemek ücreti 85 bin TL olarak belirlenmiş. FMV Işık Okulları’nda eğitim ücretleri okul türüne ve kampüsüne göre 470 bin TL ile 490 bin TL arasında değişiyor. İELEV’de eğitim ücreti 585 bin TL, yemek ücreti ise 77 bin TL olarak açıklandı. Hisar Okulları’nın eğitim masrafı peşin ödemede 950 bin TL, 4 taksitle ise 1 milyon 385 bin TL’yi buluyor.

DEVLET OKULLARINDA KIYAFET ÜCRETLERİ

Okul formaları değişecek mi? MEB'in kılık kıyafet kararı 2023

Hürriyet’in haberine göre, devlet okullarında geçen yıl 2 bin 300 TL ile 2 bin 500 TL arasında olan okul armalı kıyafet seti fiyatlarının bu yıl 5 bin TL’ye yaklaşması bekleniyor.

YABANCI LİSELERİN GÜNCEL HAZIRLIK SINIFI ÜCRETLERİ

  • İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi: 982 bin 335 TL
  • SEV Amerikan Koleji: 975 bin TL
  • Notre Dame de Sion Fransız Lisesi: 953 bin 180 TL
  • Özel Alman Lisesi: 905 bin TL
  • Saint Benoit Fransız Lisesi: 890 bin TL
  • Sainte Pulcherie Fransız Lisesi: 862 bin TL
  • Saint Michel Fransız Lisesi: 833 bin TL
  • Özel İzmir Amerikan Koleji: 775 bin TL
  • İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi: 750 bin TL
  • Özel Tarsus Amerikan Koleji: 736 bin TL
  • Özel Galileo Galilei İtalyan Lisesi: 417 bin TL
  • Özel İtalyan Lisesi: 300 bin TL

ÜNİVERSİTE ÖĞRENİM ÜCRETLERİNDE ARTIŞ

Okullar açıldı: Bir öğrencinin günlük maliyeti 100 TL - Medyascope

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, üniversitelerde öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretlerinde düzenleme yapıldı. İkinci öğretim öğrencilerinin ödediği öğrenim ücretlerinde yüzde 62.51’lik artış yapılırken, birinci öğretimde okulu uzatmayan öğrenciler bu yıl da harç ödemeyecek. Depremzede öğrencilerden 2024-2025 eğitim öğretim yılında da harç ücreti alınmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN