Ayşe Ateş'ten sanık avukatlarının savunmasına tepki: Mariana Çukuru bile bu kadar derin değil

Ayşe Ateş'ten sanık avukatlarının savunmasına tepki: Mariana Çukuru bile bu kadar derin değil

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, sosyal medya üzerinden yaptığı yeni bir paylaşımda, eşinin cinayete kurban gittiğini ve katillerin cezasını çekmesi için verilen mücadelenin devam edeceğini belirtti. Bugün gerçekleşen üçüncü duruşmada sanık avukatlarının savunmalarına tepki gösteren Ayşe Ateş, duruşma ortamını ve avukatların tutumuna “Mariana Çukuru bile bu kadar derin değil,” benzetmesi yaparak tepkisini dile getirdi.

Ayşe Ateş, eşinin cinayete kurban gitmesi ve bu olayla ilgili açılan davada yaşadıklarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Son günlerdeki mahkeme sürecini eleştiren Ayşe Ateş, mahkemede tutukluların hakim karşısında rahat tavırlar sergilediğini ve adil olmayan bir ortamın olduğunu ifade etti. Ayrıca, sanık avukatlarının savunmalarına tepki göstererek, "Mariana Çukuru bile bu kadar derin değildi" benzetmesi yaptı.

"KATİLLER KAMERALAR ÖNÜNDE ALKIŞLANIYOR"

Ayşe Ateş, mahkemelerin kiralık katilleri ve torbacıları koruyup siyasi bağlantıları örtbas etmeye çalıştığını öne sürdü. Özellikle, eşinin katilinin kameralar önünde serbest bırakılmasını ve alkışlanmasını eleştirdi ve bu durumu kınadı.

iddianamede-yer-almamisti-iste-sinan-atesin-esinin-ifadesi-ayse-atesin-ifadesi-sinan-ates-davasi-son-durum-sinan-ates-davasi-ifadeler-nigl.webp

"ARKALARINA ALDIKLARI GÜÇLE BOL KESEDEN ATIYORLAR"

Ayşe Ateş, paylaşımında mahkeme ortamını eleştirerek, “Öyle bir mahkeme ortamı ki tutukluların hâkim karşısında ayak ayak üstüne atıp sigara yakması an meselesi. Tarih böylesini yazmamıştır,” ifadelerini kullandı. Sanık avukatlarının, “Kamera kayıtlarına yansımamış olsa da Ayşe Ateş kocasını öldürüp kaçmıştır, bunun incelenmesini talep ediyoruz,” Müdafiler "Kamera kayıtlarına yansımamış olsa da Ayşe Ateş kocasını öldürüp kaçmıştır, bunun incelenmesini talep ediyoruz." deme noktasındalar. Arkalarına aldıkları güçle bol keseden atıyorlar.

oldurulen-sinan-ates-in-esi-ayse-ates-ten-17304137-263-amp.jpg

Ayşe Ateş, yargı sürecinin kiralık katiller ve torbacılar da dahil olmak üzere tüm sanıkları korumak ve siyasi bağlantıyı koparmak için bir aklama sürecine dönüştüğünü iddia etti. Müdafilerin, hiçbir belge ve bulguya dayanmayan iddiaları ile sosyal medya ve televizyon ekranlarında kurulan torbacıları aklama mahkemelerinin iddianamesini yazdığını belirtti.

"MARİANA ÇUKURU BİLE BU KADAR DERİN DEĞİL"

Ayşe Ateş, son bir ay içinde ortaya atılan kumpas senaryosunun, kurtuluşun tek yolu olarak görüldüğünü ifade etti. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’i kameraların önünde katleden kiralık katillerin ve torbacıların aklanması için yoğun bir çaba harcandığını ve bu kişilerin ayakta alkışlandığını belirtti. Ayşe Ateş, “Mariana Çukuru bile bu kadar derin değil,” diyerek tepkisini dile getirdi.

sinan-ates-in-esi-eksik-ve-gec-gelen-adalet-a-4-16678448-amp.jpg

İşte Ayşe Ateş'in konu ile ilgili yaptığı açıklamanın detayları

"Öyle bir mahkeme ortamı ki tutukluların hâkim karşısında ayak ayak üstüne atıp sigara yakması an meselesi. Tarih böylesini yazmamıştır.

Müdafiler "Kamera kayıtlarına yansımamış olsa da Ayşe Ateş kocasını öldürüp kaçmıştır, bunun incelenmesini talep ediyoruz." deme noktasındalar. Arkalarına aldıkları güçle bol keseden atıyorlar.

Görünen o ki gerçek azmettiricilerin bulunacağına inandığımız yargı süreci kiralık katiller, torbacılar da dahil olmak üzere bütün sanıkları korumak ve siyasi bağlantıyı koparmak için bir aklama sürecine doğru evrilmeye çalışılıyor.

Müdafiler hiçbir belge ve bulguya dayanmayan iddiaları ile 1 Temmuz günü sosyal medya ve televizyon ekranlarında kurulan torbacıları aklama mahkemelerinin iddianamesini yazıyor.

Bu TV ve sosyal medya mahkemelerinin savcıları da kiralık katillerin, torbacıların beyanlarını "ayet" kabul ediyor. 18 aydır ne söylesek reddiye yazanlar torbacıların sözlerine âdeta iman ediyor.

Birilerinin aklına son 1 ay içinde gelen bu kumpas senaryosu, kurtuluşun tek yolu olarak görülüyor.

En acıklı olanı da Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'i kameraların önünde katleden kiralık katillerin, torbacıların aklanması için yoğun bir çaba harcanması ve bu katillerin ayakta alkışlatılması. Alkışlayanın da bu yaptığını hiç sorgulamaması. "

"Nereden nereye... "

"Vah ki ne vah! "

"Mariana Çukuru bile bu kadar derin değil."

eab94350-3786-11ef-9bca-0db727f63d54-jpg.webp

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara Çankaya’da silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Geniş çaplı bir soruşturma sonucunda, olayın faili Eray Özyağcı’nın silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan Ateş, hastanede kurtarılamamıştı. Cinayetin yargılanma süreci, eşi Ayşe Ateş’in girişimleriyle devam ediyor. Olayla ilgili 22 sanıklı dava, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü başlamıştı. İddianameye göre, müşterek fail olarak Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un ağırlaştırılmış müebbet cezası alması isteniyor. Müşteki Selman Bozkurt’a yönelik tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 13 ile 20 yıl arasında hapis, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın ise cinayete azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN