Adalet Bakanı Tunç'tan kanun teklifi için 'hayırlı olsun' mesajı! 9. Yargı Paketi'nde neler var?

Adalet Bakanı Tunç'tan kanun teklifi için 'hayırlı olsun' mesajı! 9. Yargı Paketi'nde neler var?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. yargı paketi ile ilgili, "Kanun Teklifinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasında bulundu. Peki 9. Yargı Paketi'nde neler var?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dediği 9. yargı paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

Tunç, teklifin adalet hizmetlerini etkinleştirerek yargı süreçlerini hızlandırdığını, suçla etkin mücadele sağladığını, ceza adalet sistemini güçlendirdiğini, temel hak ve özgürlükleri koruyup genişlettiğini, aile kurumunu güçlendirdiğini ve hukuk uyuşmazlıklarında alternatif çözüm yöntemlerinin alanını genişlettiğini belirtti.

Tunç, 20 farklı kanunda değişiklik öngören ve 39 maddeyi içeren Kanun Teklifi'nin Gazi Meclis'te milletvekillerinin uzlaşıyla kabul edileceğine inandığını vurguladı.

KARARLILIKLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in kamuoyuyla paylaştığı ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve arkadaşlarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunulan, 9. yargı paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin hayırlı olmasını diledi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kanun teklifine ilişkin bilgiler veren Tunç, şunları kaydetti:

"Kanun teklifi, adalet hizmetlerinin etkinliğini artıran, yargısal süreçleri hızlandıran, suçla etkin mücadele sağlayan, ceza adalet sistemini ve hukuki güvenliği güçlendiren, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve genişletilmesini sağlayan, aile kurumunu güçlendiren, hukuk ve ceza uyuşmazlıklarında alternatif çözüm yöntemlerinin alanlarını genişleten önemli düzenlemeleri içermektedir. 20 farklı kanunda değişiklik yapan 39 maddeden oluşan Kanun Teklifinin milletvekillerimizin takdiriyle uzlaşı içerisinde Gazi Meclisimizde kabul edileceğine yürekten inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı Adaletin Yüzyılı yapmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.""

9. YARGI PAKETİ'NDE NELER VAR?

Kesinleşmeyen ancak beklenen 9. Yargı Paketi maddeleri şöyle:

Cezasızlık algısının kırılmasına yönelik denetimli serbestlik alanında yeni bir düzenleme bekleniyor.
Hükümlülerin koşullu salıverilme süresinin beşte birini denetimli serbestlikte geçirmesi formülü üzerinde duruluyor.
Pakette kadınların soyadı hakkına ilişkin yeni bir değişiklik de bekleniyor. İki soyadı kullanan evli kadınlara yalnızca kendi soyadını kullanma hakkı gündemde.+
Teklifle, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda da değişikliğe gidilmesi beklenenler arasında.
Sporda şiddete yönelik de yeni düzenlemelerin gündemde olması ihtimaller arasında.
Caydırıcılık açısından cezaların artırılması da gündemde olabilir.

9. YARGI PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "9. Yargı Paketi'yle ilgili çalışmamız son aşamaya geldi. Meclis tatile girmeden Meclisin gündemine getireceğiz." şeklinde açıkladığı yeni yargı paketi Meclis'te bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN