Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı açıkladı! Öğrencilere 1250 TL destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı açıkladı! Öğrencilere 1250 TL destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Göktaş açıkladı! Öğrencilere 1250 TL destek verilecek! İşte destek ödemesinin ayrıntıları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirler arası ulaşım giderlerini karşılamak amacıyla başlatılan Ulaşım Desteği programının 2024-2025 eğitim öğretim yılında da süreceğini duyurdu. Bakan Göktaş, bu programla desteklenen öğrencilerin eğitim hayatlarına daha rahat devam etmelerini sağlamak için çeşitli tedbirlerin alındığını belirtti.

DESTEKTEN 100 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ YARARLANIYOR

Bu haber milyonlarca veli ve öğrenciyi ilgilendiriyor! 81 ilde öğrencilere ulaşım desteği: 2 bin 500 lira

2022 yılında uygulamaya konulan Ulaşım Desteği programından bugüne kadar 100 binden fazla öğrenci faydalandı. Program kapsamında, sosyal yardım alan hanelerde yaşayan öğrenciler yılda dört defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri için destek alabiliyor. Göktaş, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1250 lira olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon liralık kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık” ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yaklaşık 60,8 milyon lira kaynak aktarıldığını belirten Göktaş, başvuruların öğrenci veya aileleri tarafından öğrencinin ailesinin ikametgah adresindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN