Adana'da orman yangını! Evler boşaltıldı

Adana'da orman yangını! Evler boşaltıldı

Adana Kozan'da orman yangını çıktı. Ekiplerin alevlere havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Bölgedeki evler tedbir amaçlı tahliye edildi...

Adana'nın Kozan ilçesinde Köşeli Mahallesi'nde sabaha karşı orman yangını çıktı. Yangına Kozan orman işletme müdürlüğüne bağlı ekipler ve çevre ilçelerden takviye istenerek çok sayıda arasöz ve yangın söndürme ekibi ile müdahale ediyor.

88888.jpg

ZEYTİN BAHÇELERİNE SIÇRADI

Bölgede şiddetli rüzgarın etkisi ile çevredeki zeytin bahçelerinde sıçrayan yangın kısa sürede geniş alana yayıldı. Bölgede bulunan 1 yayla evinin tedbir amaçlı boşaltıldığı yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

66666.jpg

Köseli mahalle sakinleri bölgede etkili olan şiddetli rüzgar nedeni ile mahallelerini kendileri boşaltırken yangının çok şiddetli olduğunu ve hızla ilerlediğini anlattı.

uuuuu.jpg

10 EV TAHLİYE EDİLDİ

Kozan İlçe Jandarma ekipleri mahalledeki 10 evi tahliye ederken bir vatandaş yangının evlere sıçramaması için tarlasını sürerek müdahaleye destek verdi. Ekipler yangına 2 uçak, 3 helikopter, 25 arazöz, 13 su tankı, 12 ilk müdahale aracı, 5 iş makinesi ve 280 personelle müdahale ederken yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN