ABD Büyükelçisi Flake veda ziyaretlerinde

ABD Büyükelçisi Flake veda ziyaretlerinde

Jeff Flake veda ziyaretlerinde... Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Eylül'de Türkiye'den ayrılacak ABD Büyükelçisini kabul etti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in Türkiye'deki 3 yıllık görev süresinin 1 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ile görüştü.

Kabul basına kapalı gerçekleşti.

FLAKE KİMDİR?

Büyükelçi Flake, 13 Temmuz 2021 tarihinde Başkan Biden tarafından ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine aday gösterildi. Flake’in adaylığı 26 Ekim 2021 tarihinde ABD Senatosu tarafından onaylanmış; Flake 10 Aralık’ta Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in huzurunda yemin etmiş ve Ocak 2022’de Türkiye’ye gelerek görevine başladı.

Büyükelçi Flake, 2013-2019 yılları arasında Arizona Eyaleti’ni temsilen ABD Senatosu’nda Senatör olarak görev yapmış; 2001-2013 yılları arasında ise Arizona’yı Kongre Üyesi olarak temsil etti.

Senato’da bulunduğu süre içinde Dış İlişkiler, Enerji ve Doğal Kaynaklar ve Yargı Komiteleri ile Yaşlı Hizmetleri Özel Komitesi’nde görev yapan Flake, Senato’da Afrika ve Küresel Sağlık Politikası ile Bilgi Gizliliği, Teknoloji ve Hukuk Alt Komitelerinin de başkanlığını yürütüldü. ABD Temsilciler Meclisi’nde bulunduğu süre zarfında ise Tahsisat Komitesi’nde görev yaptı.

Flake son dönemde Arizona Devlet Üniversitesi’nde Seçkin Akademi Üyesi ve Brigham Young Üniversitesi’nin Sorensen Ahlaki ve Etik Liderlik Merkezi’nde Akademi Üyesi olarak görev aldı. Flake, ayrıca Harvard Üniversitesi’nin prestijli kurumu Politika Enstitüsü’nde Yüksek Danışma Komitesi’nde bulundu. Kamuoyunda sıkça görülen bir konuşmacı olarak, CNN ve CBS Haber kanallarına da katkı sundu.

Flake, Arizona Eyaleti’nin Phoenix kentindeki (kamu politikası araştırmalarının yanı sıra hak ve özgürlükler konusunda savunuculuk yapan) Goldwater Enstitüsü’nde İcra Direktörü olarak çalıştı. Kariyerinin başlarında ise, ülkenin bağımsızlığa geçiş sürecinde Namibya Demokrasi Vakfı’nın İcra Direktörlüğünü üstlendi.

Brigham Young Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler alanında Lisans, Siyaset Bilimi alanında Yüksek Lisans derecesi olan Flake, İrlanda’nın başkenti Dublin’deki Trinity College bünyesinde yer alan Üniversite Felsefe Topluluğu’ndan Onursal Patronaj Altın Madalyası aldı. Zimbabve ve Güney Afrika’da misyoner olarak görev yapan Flake, bu süre zarfında Afrikanca öğrendi. Jeff Flake, (evlenmeden önceki soyadı Bae olan) Cheryl Flake ile evlidir. Çiftin beş çocuğu var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN