24 yıllık Türk şirketi iflas bayrağını kaldırdı! Sektörün devlerinden biriydi: Yüzlerce kişi işsiz kalacak

24 yıllık Türk şirketi iflas bayrağını kaldırdı! Sektörün devlerinden biriydi: Yüzlerce kişi işsiz kalacak

Bu haber o şirket çalışanlarını hüsrana uğratacak. Edinilen son bilgilere göre 24 yıllık Türk şirketi iflas bayrağını çekti. Sektörün devlerinden biri iken şimdi yüzlerce çalışanı işsiz kalacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Küresel çapta ekonomik kriz devam ederken bazı şirketlerin iflas ettiği haberleri gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir iflas haberi ünlü Türk şirketinden geldi. Edinilen bilgilere göre 1999 senesinde kurulan ve Ankara merkezli faaliyet gösteren o şirket iflas bayraklarını çekti. Şirketin iflası Batı Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından açıklandı.

BİRÇOK KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Ankara merkezli faaliyet gösteren Sed Geri Dönüşüm Metal Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflas ettiği haberleri ekonomik krizi bir kez daha gözler önüne serdi. Ünlü Türk şirketinin Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından açıklanan karar ile iflas ettiği öğrenilirken mahkeme kararı sonucunda şirketin konkordato talebi reddedildi. Öte yandan ünlü şirketin 24/10/2023 tarihinde iflasına karar verildi.

yeni-proje-19.jpg

Alınan bu iflas haberinden sonra şirket bünyesinde çalışan yüzlerce işçinin işsiz kalacağı durumu özellikle işçilere üzerken sektördeki iflas haberlerinin artacağı düşüncesi yayılmaya başladı. Şirketin iflası yasal maddeler uyarınca ilan edilirken, T.C. Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından iflas açıklaması şu ifadelerle yapıldı:

''Ankara Ticaret Sicil Memurluğunun 432564 sicil nosunda kayıtlı olan SED GERİ DÖNÜŞÜM METAL NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından mahkememize açılan konkordato davası nedeniyle; Mahkememizin 24/10/2023 tarihli duruşma ara kararı ile; Ankara Ticaret Sicil Memurluğunun 432564 sicil nosunda kayıtlı olan SED GERİ DÖNÜŞÜM METAL NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’nin konkordato davasının REDDİ ile 24/10/2023 günü saat 14:23 itibariyle İFLASINA karar verilmiş olup, İ.İ.K.’nun 308 ve 288. maddeleri uyarınca ilanen tebliğ olunur.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN